Slik bli været under Husøydagan

Regnbyger kommer inn over Troms fredag kveld. Gjennom hele helgen vil det bli perioder med regn.

HUSØY: Det blir lite solskinn å spore under Husøydagan i år ifølge meteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge.   Foto: Rune René Kristiansen

nyheter

– Fredag blir det oppholdsvær i hvert fall første del av dagen. Fra sent om ettermiddagen kan det komme litt regn, og da er det først sør i fylket, forteller meteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge til Folkebladet.

Makstemperaturen på fredag vil ligge på rundt 15 grader, mens vinden vil være en sør- og sørøstlig bris, som kan komme opp i frisk bris utover dagen.

Noe kaldere

Lørdag brer nedbøren seg stort sett over hele fylket.

– Er det snakk om lokal nedbør?

– Nei i grunnen ikke. Det blir vel jevnt over litt regn i hele fylket, opp mot 10mm i løpet av 24 timer, men muligens mest på innlandet. Det ser ikke ut som det blir så voldsomt med nedbør, men det blir nok noen perioder med regn, forteller meteorologen.

Sammen med regnet bli det også lavere temperaturer og litt mer vind.

– Det kan utvikle seg et lavtrykk i løpet av lørdag ute i havet, så vinden vil øke til sør-sørvestlig liten kuling på kysten lørdag ettermiddag. Temperaturen går litt ned på lørdag til mellom 11-13 grader på det høyeste, sier Mellem.

Mer av det samme

Natt til søndag ser det ut som det blir noe lettere skydekke, før det igjen kommer inn nedbør fra morgenen av.

– Nedbøren kommer søndag etter hvert inn fra kysten og trenger seg inn i fylket. Det er mest i ytre strøk det kan komme noe regn. Det er litt uberegnelig, men det blir kanskje opp mot 10mm, forteller Mellem.

Det blir omtrent samme temeraturer søndag som lørdag, med sørvestlig liten kulig langs kysten, og bris lenger inn i landet. Selv om værutsiktene for det meste er grå, ser ikke meteorologen bort ifra at det kan bli noen små solglimt i løpet av helgen.

– Det er mulig det blir sprekker i skydekket og litt sol, men jevnt over blir det vel mest skyet vil jeg tro.

Opphold i sikte

Ser man litt lenger frem i tid og over helgen ser det ut til å bli flere dager med oppholdsvær.

– Det ser ut som det blir mye oppholdsvær neste uke fra onsdag og utover. Mandag og tirsdag kan det komme litt nedbør, men mindre enn i helgen. Men det er langt frem og da er usikkerheten i varselet større, påpeker meteorologen.