For Finnsnes lensmannskontor blir dette tredje året på rad at de inviterer publikum til å bli bedre kjent med politiet.

– Dette blir tredje gangen og vi føler vi har fått god respons de foregående årene. Det blir litt likt det vi har hatt før, at vi åpner lokalene og lar folk få komme inn hos oss, forteller politioverbetjent Roger Magnussen ved Finnsnes lensmannskontor.

Ingen store endringer

Etter å ha endret litt på opplegget i 2017 ser lensmannskontoret på Finnsnes ingen grunn til å gjøre noen store endringer på suksessformelen fra i fjor.

– Det første året hadde vi det oppe i kontorlokalene. Da ble det mye venting og trengsel. Så i fjor flyttet vi det ned til garasjeanlegget. Det gjorde det mye luftigere og mye mindre anstrengt. Den samme malen følger vi i år, sier Magnussen.

Politiets dag er et familiearrangement for både store og små, forteller politioverbetjenten.

– Alle er velkommen. Det vi prøver på er å vise oss frem i en positiv relasjon til publikum. Vi slipper de inn i kjelleren hos oss. De får sett i garasjen, med celleanlegg, kjøretøy, båt, scooter, og litt utstyr som vi har, som lasermåler og utstyr i biler. Så blir det mulighet for å tegne litt, det blir servering med boller og drikke, og noen små gaver til ungene og litt forskjellig, forteller han.

Arrangerer for første gang

Politiets dag arrangeres på 36 steder over hele landet. I år har også Midt-Troms lensmannsdistrikt blitt med som arrangør.

– Det er første gang vi skal arrangere, og det blir på torget på Bardufoss. Da skal vi ha en del personell som er satt av til å lage et lite arrangement, forteller Katrine Grimnes, politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor.

I likhet med lensmannskontoret på Finnsnes vil de også ha fremvisning av en god del kjøretøy og utstyr.

– Vi har fått evalueringsrapporter fra de andre i Troms som har hatt det før. I fjor var de alle veldig godt besøkt.

Det var mange hundre på alle disse tre arrangementene, og vi oppfatter at det ble veldig positivt mottatt. Så vi ønsker å få gitt det samme tilbudet til våre innbyggere, sier Grimnes, som mener det er viktig at politiet viser seg frem for publikum.

– Det er på en måte viktig at folk kan få møte politiet utenom at det er noe spesielt, eller nødvendigvis har skjedd noe straffbart. Vi håper selvfølgelig også at det kan ha noe positivt å si i forhold til rekruttering, ved at barn og unge synes dette ser interessant ut, avslutter hun.

GJENTAR SUKSESSEN: Politioverbetjent Roger Magnussen og Finnsnes lensmannskontor har hatt godt besøk under Politiets dag de to foregående årene. Foto: Birger Caspersen
DEBUT: Midt-Troms lensmannsdistrikt arrangerer Politiets dag for første gang i år. –Vi ønsker å få gitt det samme tilbudet til våre innbyggere, sier politioverbetjent Katrine Grimnes. Foto: Morten Dokka