Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, forteller til Folkebladet at flere har kontaktet kommunen og politikere etter at flere veier fikk ny skilting i starten av juni. Nå er de i prosessen for å delvis gå tilbake på skiltingen.

– Vi jobber nå for å få til en enveiskjøring på Hågenveien, dette ut i fra politiske signaler på kommunestyremøtet i juni. Dette er en prosess som nå pågår. Det vil si at vi vil gjøre noen endringer, sier Fredriksen.

Flere

Det er ikke bare fra politisk hold avdelingen har fått tilbakemelding på trafikkbildet tilknyttet Helsesenterveien, hvor både fastlege, legevakt, skole og sykehjem er lokalisert.

– Både drosje og ambulanse har kommet med en tilbakemelding hvor de ønsker blant annet dispensasjon for kjøring på disse veiene. Vi ser også at det er en tendens til større kø i krysset nedenfor rådhuset. Klart dette kan skyldes flere forhold, men vi ser et poeng gitt fra ulike hold i saka. Derfor håper vi at å åpne for enveis kjøring ved Håvgenveien kan bøte på køen og lette på trafikken, sier Fredriksen.

Fortau

Han nevner også at veiforholdene kan endres i fremtiden.

– Vi ser at det ligger et behov for å ruste opp. Hvis det i fremtiden skulle åpne en mulighet for fortau kan også toveis-trafikk på Hågenveien bli et alternativ. Men dette ligger frem i tid. I første omgang snakker vi om enveiskjøring fra Helsesenterveien og ned Hågenveien, sier Fredriksen.

Ulovlig kjøring

For de som bor i området Sven Eidissens vei, som er den andre veien som i juni fikk ny skilting, opplever de fremdeles at bilister velger å ignorere skiltingen. Onsdag 22. august kjørte 114 biler gjennom Sven Eidissens vei.

– I sommer opplevde vi en dramatisk nedgang i gjennomkjøringer i Svein Eidissens vei. Til tross for dette, er vi litt ekstra oppmerksom nå når skolene er i gang. Vi har derfor gjort en biltelling og ser at det er ganske mange som kjører opp eller ned bakken. Mest kjøring er det på morgenen og når folk er ferdig på jobb. Det er akkurat den tiden det ferdes flest barn på veien og det er bekymringsfullt, sier Magne Rasmussen til Folkebladet.

De håper nå at politiet blir mer oppmerksomme på ulovlighetene og kanskje stiller seg opp ved veien.

– Det er mye bedre nå enn slik det var før de nye skiltene, men er politiet her blir det mer fokus på veien og skiltene. Vi er ikke ute etter å ta noen, men kjøringen er tross alt ulovlig. Det bor mange flere småbarnsfamilier her enn tidligere og jeg tror ikke alle forstår alvoret spesielt med tanke på skolen og ungene som bor her, avslutter Rasmussen.

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, sier til Folkebladet at de jobber med å endre skiltingen de satte opp i juni. Foto: Trond Sandnes