Nå starter arbeidet på brua

Onsdag 22. august starter arbeidet, litt forsinket, på Gisundbrua.

ARBEID: Fra onsdag vil vegvesenets folk være i gang med utbedrings- og vedlikeholdsarbeide på Gisundbrua.  Foto: Amund Hansen

nyheter

På bindeleddet mellom fastlandet og Senja - Gisundbrua, må trafikkanter belage seg på kø den neste måneden.

Fra onsdag ettermiddag stenges et felt på brua og det blir lysregulering og nedsatt hastighet frem til kvelden 15. oktober.


Så lenge blir det lysregulert over Gisundbrua

Fra tirsdag må bilister som kjører ofte over Gisundbrua smøre seg med tålmodighet. Med en gang arbeidet er i gang blir det lysregulering - hele døgnet.

 

Forsinket

Opprinnelig opplyste Statens vegvesen at arbeidet på brua skulle starte mandag 21. august, men en feil på utstyret har ført til at arbeidet ikke kunne starte før den 22.

–  Vi har hatt en feil på trafikklysene som skulle brukes i arbeidet. Det ble egentlig rigget til på tirsdag, men da oppdaget de at lysene ikke fungerte. Nå har de fått nye lys og det er årsaken til en liten forsinkelse på arbeidet, opplyser byggeleder Gisundbrua for Statens vegvesen, Linda Hansen.

Fartsgrensen frem til 15. oktober over Gisundbrua blir 30 kilometer i timen og arbeidet på brua vil gjelde fra 07.00 til 19.00 hver dag.


Dette skjer på veiene i Midt-Troms

Statens vegvesen opplyser om at det kan oppstå kø når flere tunneler i Midt-Troms skal vedlikeholdes de neste ukene.