I første omgang blir et opp til ordfører og rådmann å ta de første skrittene mot en luftfartsklynge på Bardufoss flystasjon. Formannskapet ga disse to i fullmakt under onsdagens møte å sørge for at det utarbeides et forslag til et prosjekt med finansiering som skal forelegges politikerne når arbeidet er gjort.

Ordfører Nils Foshaug opplyste formannskapet om at han allerede er i gang med å snakke med eksisterende aktører rundt flystripa.

– Mulighetsstudien viser potensialet som ligger rundt det vi har som fyrtårn, og jeg jobber med det hele tiden. Dette er et utrolig viktig prosjekt for hele regionen og de som i dag jobber på flystasjonen, sa Foshaug.

Foshaug sier jobben blir å fundamentere de som er der i dag og hvordan de skal utvikle seg videre.

Mulighetsrom

– Jeg vi må gå runder med alle aktørene. Vi burde også få en infrastruktur som blant annet rommer forskning, produksjon av droner og mer utdanning. Vi må bevege oss i det miljøet som er der i dag. Vi har industri og vi har selvfølgelig luftvingen og Hæren, sa Foshaug.

Målselv ansvarlig

Selv om politikerne mener hele prosjektet med en luftfartsklynge er et regionalt anliggende, er det Målselv kommune som må eie og drive prosjektet i første omgang, sammen med de ulike aktørene som driver langs stripa i dag.

– Jeg tror Målselv kommune må være ansvarlig for å holde trykket opp, men vi må få med aktørene og miljøet og opprette en organisasjon der alle sammen tror på dette. De tankene og diskusjonene har vi begynt å lage planer på, sa Foshaug.

Gullgruve

– Det er fantastisk å få dette på dagsorden. Vi sitter på en gullgruve her. Klarer vi å bevare miljøet betyr det økt skatteinngang og økte arbeidsplasser. Men det nytter ikke å sitte her og prate med fine ord, dette må tas tak i, mente Kenneth Angell (Ap), og fikk støtte fra Martin Nymo (H).

– Det er viktig at vi har noen som jobber dedikert med dette. Vi må få til et miljø rundt prosjektet, mente han.