Ifølge regnskapet er Nicopan Nord en bunnsolid virksomhet med god likviditet. En sterk kontrast for bare noen år tilbake da forløperen Nicopan ble slått konkurs.

Etter inntekter på 14,73 millioner kroner oppnådde bedriften et overskudd før skatt på 338.000 kroner, som var en nedgang fra året før da resultatet var på 2 millioner.

Redusert gjeld

Årsregnskapet viser at mye penger har gått med på redusere gjelden til selskapet, fra 5,1 millioner i 2016 til 3,2 i fjor. Mest reduksjon er det i kortsiktig gjeld med en nedgang på 1,8 millioner.

Daglig leder, Jan Fredrik Jenssen sier til Folkebladet at han er fornøyd med regnskapet.

– Vi har hatt en del oppgradering på bygget og inventar. Investering i utstyr er noe vi gjør hele tiden. Vi er fornøyde med resultatet, sier Jenssen.

Omstridt konkurs

Bedriften som frem til juni 2016 het Nicopan AS, ble begjært konkurs etter flere år med marginalt overskudd og tapt egenkapital. Samme år startet bedriften på ny under navnet Nicopan Nord AS. Konkursen var omstridt. Tidligere aksjonær og styremedlem Gøril Andersen mente at hun og andre aksjonærer var blitt ført bak lyset av Jan Fredrik Jensen.

Advokat og bostyrer Kjetil Rege opplyser til Folkebladet at boet til Nicopan AS per dags dato ikke er gjort opp.