Det har gått et år over tiden, men gleden over å endelig komme inn i nybygget på Rustahøgda er desto større. Selv om regnet fosset gjennom taket og inn i skolen på fredag, ble arbeidet med tettingen av taket som har pågått i hele sommer såpass bra at elevene kunne ta nyskolen i bruk.

– Vi skulle jo egentlig hatt to år her, men slik gikk det jo ikke, sier avgangselev Nora Solberg.

Sammen med venninnene Mathilde Isaksen og Kaja Hole gleder hun seg til å kunne ta nyskolen i bruk.

– Det er godt å komme inn i nyskolen. Den andre begynte å ble fryktelig nedslitt. Det er trivelig å få noe nytt, sier Kaja.

Mer sosialisering

De tre elevene tror den nye skolen vil bli langt mer sosial enn den forrige i Sundlia.

– Jeg tror det blir mer sosialisering. Vi var mye mer delt på den gamle skolen. Denne blir mer inkluderende, mener Mathilde.

Hun får to år på nyskolen, mens Nora og Kaja får det siste året før de blir rødruss til neste vår. Begge går studiespesialisering, mens Mathilde går media og kommunikasjon.

En gledens dag

Rektor Michael Erstad er ikke i tvil om at mandagen var en gledes dag.

– Ja, uten tvil. Endelig kan vi starte opp. Vi har jo venta i et år. Det drypper litt fra taket ennå, men det blir fikset. Nå får vi en samling av elever og lærere under ett tak og det mener jeg er nøkkelen til god drift. Tidligere var vi spredt over store avstander (Høgtun på Olsborg og resten av videregående i Sundlia, jour. anm.), pluss at vi var spredt også i Sundlia, sier Erstad.

Transparent

Den nye skolen har mange innvendige vinduer inn til klasserom, arbeidsrom og kantiner. Det gjøre skolen til det Erstad kaller en transparent skole.

– Vi ser hverandre, konstaterer rektoren.

Han er veldig fornøyd med at skolen byggteknisk er blitt veldig bra.

– Nå har vi god luft og godt med lys. Nå er alt som det skal være, og det betyr mye, sier Erstad som er rektor for rundt 465 elever (32 av dem på flyfag på Bardufoss flystasjon, jour. anm) og rundt 75 lærere. Totalt er det 115 ansatte ved skolen.

Godt over 400 elever møtte til skolestart i nye Bardufoss videregående skole på Rustahøgda på mandag. Foto: Jan-Erik Bergstad
En gledens dag, mener rektor Michael Erstad. Mandag kunne ha enedelig ønske elever og lærere velkommen til nyskolen. Foto: Jan-Erik Bergstad