Du har sikkert sett det når du kjører forbi på hovedveien like nord for brua på Silsand. I løpet av sommeren har det skjedd en kraftig oppgradering av gårdsplassen til Senjanett.

Totalt 900 kvadratmeter med belegningsstein er kommet på plass, og gir et lyst og flott inntrykk.

– Vi ligger jo godt synlig fra veien, og har fått mange kommentarer fra forbipasserende. Alle synes det har blitt flott. Og det synes vi selv også. Vi er kjempegodt fornøyd med resulatet, sier Tor Nikolaisen i bedriften.

I vår fant han og de andre ansatte ut at noe måtte gjøres med uteområdet.

– Så fælt ut

– Det så fælt ut. Grusen var nesten borte. Med grusdekke er det jo slik at du opplever å måkke like mye grus i skufla som snø om høstene, før tela kommer, sier Nikolaisen.

– Vi vurderte både asfalt og stein for å erstatte grusen. Asfalt ville blitt billigere, men naboen vår på Laukhella, Ingar Hofsøy, inspirerte oss til å gå for stein. Han har vært prosjektleder for den nye boligblokka på Nygårdsplatået der det er valgt stein på uteområdet.

Det var firma Steinar Kristoffersen i Bjerkvik som hadde utført jobben på Nygårdsplatået. Nikolaisen tok kontakt med firmaet for et pristilbud.

– Vi fikk et tilbud fra dem, og den prisen har holdt.

– Kan du si hva det har kostet?

Kostnad

– Det har kostet mellom 600.000 og 700.000 kroner pluss moms. Jeg synes det er verdt hver eneste krone. Jeg hadde egentlig forberedt meg på på få ekstrareging, for Steinar Kristoffersen gjorde egentlig mer grunnarbeid enn det som lå i tilbudet. De skiftet ut og kjørte bort flerfoldige lastebillass med ubrukelige masser. Det er gjort et solid grunnarbeid. Alt ble nøye nivelert og oppmålt før steinen ble lagt. Gårdsplassen er blitt slett som et stuegulv.

Jeg angrer ikke på at vi valgte denne løsningen. Stein gir et vakkert inntrykk, og ikke minst er den mer slitesterk og holdbar enn asfalt, sier Tor Nikolaisen.

VAKKERT: Senjanett på Silsand har fått en parkeringsplass og uteområde som gir et presentabelt inntrykk. Foto: Vidar Bjørkli