Leder i Husøy grendeutvalg, Stina Uteng, gleder seg stort til å ønske velkommen til den lille øya ytterst på Nord-Senja. I år kommer både statsminister Erna Solberg, leder av Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre, SV-leder Audun Lysbakken og den ferske fiskeriministeren Harald Tom Nesvik fra Frp.

– Vi har lang tradisjon med å få store politiske navn til Husøydagan og det har vi klart også i år, forteller Uteng.

Hun er svært fornøyd med at også den nye fiskeriministeren har takket ja til invitasjonen.

– I alle år har Husøydagan vært en viktig fiskeripolitisk arena og det kommer det til å være også i år. Vi skal ha den tradisjonelle debatten på kaia som arrangeres av Folkebladet og NRK der politikerne skal grilles om fiskeripolitikk. Denne sendes direkte både på NRK og hos Folkebladet, forteller Uteng.

Men det er ikke bare debatt og politikk som skal trekke folk til Husøy.

– Det blir i tillegg det tradisjonelle markedet med en rekke salgsboder. Det blir fiskerestaurant og selvfølgelig kulturelle innslag, forteller Uteng.

– Hvorfor er Husøydagan blitt en så viktig fiskeripolitisk arena?

– Jeg tror nok årsaken ligger i at vi ikke har gitt oss med å få viktige og sentrale politikere til øya. Jeg tror også politikerne ser at Husøy og Senja står sterkt når det gjelder fiskeri og at det er viktig for politikerne at de er der det skjer, sier Uteng.

– Hva tror du man kan oppnå med nettopp Husøydagan?

– Jeg tror nok at vi blir enda mer synlig, og at vi får vist at en plass som Husøy og Senja får det til, sier hun.

Hun oppsummerer Husøydagan som en god blanding av politikk, fiskeri, kultur og mat.

– Vi er stolt av det vi har fått til med Husøydagan og ser frem til nok en gang ønske velkommen til noen interessante dager på Husøya, sier Uteng.