Nylig skrev Folkebladet om at Jasmin Agovic-Nordaas i en midlertidig periode skal inn som arbeidende styreleder i Lenvik Frivilligsentral. Dette fordi Tommy Myklebust har søkt og fått innvilget ett års permisjon fra stillinga som daglig leder.

Det stilles imidlertid spørsmålstegn ved den doble posisjonen — at Agovic-Nordaas både skal være styreleder og daglig leder i frivilligsentralen. Var han med på å ansette seg selv? Nei, sier Agovic-Nordaas sjøl.

– Jeg var ikke til stede da styret fattet vedtaket. Alt gikk riktig for seg, sier han.

Agovic-Nordaas hadde ikke søkt på daglig leder-stillinga, men lanserte muligheten for å gå inn i stillinga da ingen kandidater i utlysningsrunden utpekte seg som aktuelle.

– Jeg ble spurt av styret om jeg ville tre inn som arbeidende styreleder, noe jeg sa ja til.

Enstemmig vedtak

Styrets nestleder i Lenvik Frivilligsentral Willy Clausen bekrefter det hele.

– På grunn av inhabilitet trådte Agovic-Nordaas ut da styret behandlet denne saken. Vedtaket om å tilby han stillinga som arbeidende styreleder var enstemmig, sier Clausen.

Han sier seg fornøyd med løsninga med Agovic-Nordaas som arbeidende styreleder.

– Det var i hvert fall den beste løsninga vi fikk til når ingen andre pekte seg ut til å få jobben, sier Clausen.

Samme lønn

Som arbeidende styreleder vil Agovic-Nordaas «arve» lønna til Myklebust, noe som også ble vedtatt av styret uten at han var til stede.

– Hva med saksbehandling? Skal du være med på å vedta de samme sakene som du har saksbehandlet?

– I utgangspunktet ja, og det er også dette som ligger i begrepet «arbeidende styreleder», men jeg kan uansett ikke banke gjennom noe alene — det er alltid flertallet i styret som bestemmer, poengterer Agovic-Nordaas.

Han påpeker at å benytte seg av ordninga med en arbeidende styreleder i en prekær situasjon ikke er så uvanlig. Agovic-Nordaas understreker også at løsninga med han som arbeidende styreleder for frivilligsentralen kun er midlertidig.

– Tommy Myklebust har søkt permisjon, så vi forventer jo at han kommer tilbake om ett år. Gjør han ikke det blir det noe annet — da kan jeg ikke fortsette som arbeidende styreleder. Da må styret foreta en ny ansettelsesprosess.