Tommy Myklebust har fått ett års permisjon fra sin stilling som daglig leder for Lenvik frivilligsentral. Nå er det klart at Jasmin Agivoc-Nordaas, som siden i vår har vært frivilligsentralens styreleder, også trer inn i stillinga som daglig leder.

– Styret i Frivilligsentralen har fattet vedtak om at det det beste for frivilligsentralen er at jeg går inn som arbeidende styreleder i den perioden som Tommy er ute i permisjon, sier Agovic-Nordaas til Folkebladet.

Forsøkte utlysning

Det er forsøkt rekruttert en ny daglig leder til frivilligsentralen gjennom utlysning, men prosessen førte ikke fram.

– Vi hadde to kandidater som ble innkalt til intervju, men den ene trakk søknaden like før intervjurundene skulle gjennomføres. Det ble gjennomført ett intervju, men likevel fant styret ut at den beste løsninga er at jeg trer inn som arbeidende styreleder. Dette er en løsning som skaper forutsigbarhet og kontinuitet, og som går greit i en begrenset periode.

Etter en kort periode med overlapping, trer Agovic-Nordaas inn i stillinga for fullt 17. september. I anledning «nyjobben» har han fått permisjon fra sin stilling som førstekonsulent i Nav.

Mye jobb venter

– Blir det mye jobb når du både skal være styreleder og daglig leder?

– Det blir litt å henge fingrene i, ja. I et litt overordna perspektiv er frivilligsentralen kanskje den tredje største organisasjonen i Lenvik, med bare kommunen sjøl og ferroen med flere ansatte. Vi har jo knytta til oss mer enn 200 frivillige her på Finnsnes, samt at vi har en rekke prosjekter, tiltak og arrangementer gående, sier Agovic-Nordaas.

Hovedfokus fremover blir å videreføre aktiviteten som allerede er igangsatt hos Frivilligsentralen, samt beholde den store mengden frivillige.

– Tommy har bygget opp en frivilligsentral som både er heftig og kraftig, så nå gjelder det å gjøre ting riktig for å videreføre dette. For frivilligsentralen er viktig. Hadde det vært slik at Lenvik kommune skulle løse alle oppgaver som vi dekker gjennom frivillighet, så hadde nok kommunen møtt på problemer — og det hadde blitt atskillig mer kostbart, sier Agovic-Nordaas.