Og Sander har allerede vist de første bevisene på at han er en driftig ung mann som raskt baner seg fram i folkemengden. Da han han hadde et skoleår på Gran Canaria som 11-åring endte det med at han ble valgt til hovedtillitsmann for Colegio Noruego, en norsk skole fra 1. til og med 10. klasse. Sander vil for øvrig også være kjent som en liten søt guttunge som hadde flere innslag i TV 2 sin serie «Da damene dro».

Medlem av Unge Høyre

Sander forteller at han i flere år har vært medlem av Unge Høyre, og at farens virke som politiker har ført til at han er blitt politisk interessert.

– Jeg har jo vokst opp i et hus hvor det har blitt pratet mye politikk, og da er det nesten ikke til å unngå at interessen for politikk har kommet etter hvert, kommer det voksent fra 13-åringen.

Nå er planene for etableringe av Senja Unge Høyre klar. Ungdomspartiet skal dannes neste lørdag under Husøydagan, og gulrota for de som er med skal være at de får møte statsminister Erna Solberg og får en prat med henne omkring etableringen. Han ber ungdom som kan tenke seg å bli med om å kontakte ham på Facebook.

Sander synes at farens planer om et hotell på Husøy er veldig spennende, og håper på at det blir realisert. Om han vil følge i farens fotspor som fisker vet han ikke, men han har egen plastbåt med påhengsmotor, og er av og til ute og fisker med den.

På spørsmål om han kan tenke seg å jobbe i hotellprosjektet hvis det blir realisert, svarer Sander at det kan jo være et alternativ hvis han blir forespurt.

– En styrke for lokaldemokratiet

Lenvikordfører Geir-Inge Sivertsen sier til Folkebladet at han er kjempebegeistret over det politiske engasjementet til 13-åringen fra Husøy.

– I ei tid hvor det faktisk ikke er så lett å få de unge til å engasjere seg i politikken blir jeg kjempebegeistret over å høre om en 13-årig gutt fra Husøy som sier at han ønsker å være med å starte et politisk ungdomsparti. Slike tiltak etterlyser jeg innen alle partier, og ikke bare Høyre. Dette vil være en stor styrke for lokaldemokratiet, sier Sivertsen.