Troms

08.48

Finnsnes: Statens vegvesen har avholdt tungtransportkontroller ved Finnsnes trafikkstasjon og i  indre Troms.

Resultatet ble blant annet utstedelse av gebyrer for to tilfeller av overlast i forbindelse med tømmer- og grustransport.

Videre ble det utstedt to bombrikkegebyr på 8.000 kroner hver. To kjøretøy ble avskiltet på grunn av mangel på PKK (periodisk kjøretøykontroll).

En fører ble anmeldt på grunn av teknisk overlast på kjøretøy (lette) og brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene, samt at en fører ble anmeldt for å kjøre uten sjåførkort.

01.42

Finnsnes: Klokka 01.35 avsluttet politiet laserkontroll på Gisundbrua. Det ble ingen reaksjoner.

00.21

Tromsø: Politi og brann rykket natt til torsdag ut til en brann ved Breivika videregående skole hvor en benk skulle brenne. Det viste seg å være en gammel sofa som var påtent, det luktet parafin. Ifølge politiet var det ikke fare for spredning. Brannen ble slukket, og politiet oppretter sak på forholdet.

Nordland

04.38

Myre: En mann i 40-årene ble stanset i bil. Han framsto som beruset, og ble framstilt for blodprøvetaking. sak opprettet og førerkortet midlertidig beslaglagt, opplyser politiet.

02.58

Mo: Etter tips om mulig promillekjøring har politiet framstilt en mann i 40-årene for bevissikring på legevakta. Sak opprettes og etterforskning pågår, melder politiet. Det er også tatt midlertidig beslag i mannens førerkort.

02.04

Bodø: Beruset og aggresiv gjest på utested i sentrum, ble sint da han ikke fikk servering. Ble bortvist fra sentrum for resten av natta.

01.39

Mørkved: Kranglete gjest på utested. Uønsket på stedet, men nektet å forlate. Vedkommende ble bortvist av politipatruljen, og satt i politiets drukkenskapsarrest. Han framsto som for beruset til å ta vare på seg selv.

Utlandet

Seks småjenter drept av rakett i Afghanistan

Seks jenter, fire av dem i samme familie, ble drept da de lekte med en rakett de hadde funnet i Afghanistan onsdag. Hendelsen fant sted i Alingar-distriktet i Laghman-provinsen, og den ueksploderte raketten kom ifølge guvernørens kontor fra opprørere, melder TOLO News.

Ifølge FNs operasjon i Afghanistan (UNAMA) ble 363 barn drept i Afghanistan i første halvår, mens 922 ble såret. Dette var 15 prosent færre enn i samme periode i fjor, melder NTB.