Lokalene leier han hos Kvistad Eiendom. Jon Kvistad på sin side synes det er helt perfekt å ha fått Wilsgårds firma JM Service inn på området.

– Dette passer midt i blinken for den satsingen vi selv legger opp til. Johan Martin står for et tilbud som vi har manglet fullstendig på Finnsnes fra før, sier Kvistad.

JM Service yter service og vedlikeholdstjenester til den mindre fritids- og fiskeflåten, samt salg og installasjon av båtmotorer. Og satsingen Kvistad sikter til dreier seg om å gi et mest mulig komplett servicetilbud til båtfolket.

40 meters flytebrygge

Selv har Kvistad Eiendom nylig investert i ny, 40 meter lang flytebrygge som er fortøyd rett nedafor der JM Service og Kvistad Elektronikk holder til. Kaia ble tidligere brukt som hurtigbåtkai i Harstad, og er kjøpt fra Troms fylkestrafikk. Investeringen beløper seg til mellom 1 og 1,5 millioner kroner.

– Det finnes ikke offentlige kaier på Finnsnes, noe som egentlig er ei stor skam. Kaia vi har kjøpt blir nyttig blant annet når vi skal gjennomføre sonarservice for fiskeflåten. Vi sikter oss også inn mot å utføre fartøyinstruks for fiskebåter under 35 fot, som nå er blitt påbudt, sier Kvistad.

Vinn-vinn

Hans firma Kvistad Elektronikk og Wilsgårds JM Service har allerede samarbeidet om oppdrag.

– På en båt leverte Jon antenner og jeg sveiste festene. I et annet tilfelle fikk jeg en henvendelse fra en kunde i Narvik som ønsket levert et helautomatisk generatoranlegg. Men så gjaldt det å finne fram til rette elektronikken for at dette skulle virke. Jon kom opp med løsningen. Dermed var ordren i boks. Så dette er vinn-vinn for alle parter, sier Johan Martin Wilsgård.

Da han tok opp drifta av firmaet sitt i 2016, etter å ha vært nede på grunn av sykdom, så han raskt at det ble behov for egne lokaler. Men han hadde ikke råd til å legge i vei med noe stort og dyrt. Derfor er han kjempeglad for at meldinga han la ut på Facebook til slutt resulterte i at han kom i kontakt med Jon Kvistad.

– Han har vært alle tiders. Garasjen her hev han seg til og ryddet, isolerte, la inn lys og internett og malte for at den skulle bli klar til innflytting.

Egentlig har jeg fått en kjempemottakelse fra alle her i området. Det gjelder både Terje Konradsen i båtforeninga og Stig Mathiassen i nabobedriften, som også var på banen for å finne lokaler til meg, og som ga meg en stor jobb på båten sin, sier Wilsgård.

Utenfor verkstedet står en båt oppe for vedlikehold og nyinstalleringer. Wilsgård kan med letthet ta opp båter på opphalingsbanen i den nye Olderhamna båthavn rett ved, og slepe dem til verkstedet. Kapasiteten på vogna er inntil 35 fot.

Racer på motorsalg

Motorinstallasjoner inngår i virksomheten. Wilsgård er hovedforhandler i Nordland, Troms og Finnmark for engelske Beta Marine og deres mariniserte Kubota-motorer, og her har han gjort seg bemerket med godt salg.

– Noe tall har jeg ikke, men per i dag ligger jeg over budsjettet. Blant annet kommer det en kunde fra Hammerfest hit som skal få ny Beta installert i sjarken. Det er artig, at de kommer så langveis fra. Denne uka står jeg også på farta til å dra til Gratangen for å installere en ny motor om bord i en gammel losskøyte fra 1925 som er blitt pusset opp. Så dette er kjempeskøy, sier Johan Martin Wilsgård.

data-widget="video@loadPlayer" data-videoid="21704" data-width="data-width" data-height="data-height" data-vendor="folkebladet" data-context="relation" data-src="https://cdn.stream.schibsted.media/player/3.27.0/player.next.min.js" data-autoplay="false" data-category="nyheter" data-preroll="14093338" data-publisher="no-folkebladet" data-publishergroup="polaris" data-member="9700" data-supplytype="web_desktop" data-platform="classic">

– Denne flytebrygga vil styrke oss på service til fiskeflåten, sier Jon Kvistad i Kvistad Elektronikk. Foto: Vidar Bjørkli
– Vi har fått et fint miljø her nede, sier Johan Martin Wilsgård og Jon Kvistad. De to treffes stadig for en prat og litt fliring over kaffekoppen. Foto: Vidar Bjørkli