Senjaværingen i 30-årene er domfelt for ruskjøring tre ganger fra 2002 til 2011. I desember i fjor skjedde det igjen.

Den gang var mannen på kjøring ute på Senja, der han først fikk sleng på bilen, for så å kjøre av veien. Mannen ble fastklemt i bilen, og måtte få hjelp av brannvesenet for å komme seg ut. Mannen kom fra det hele uten alvorlige skader, og ble skrevet ut fra sykehuset i Tromsø dagen etteer utforkjøringa.

Alkohol og narkotika

Politibetjentene på ulykkesstedet kjente at det luktet tydelig alkohol av mannen. Blodprøver tatt av mannen avdekket også at han ikke bare var påvirket av alkohol, men også av narkotika, nærmere bestemt Diazepan. Etter å ha tilbakeregnet prøveresultatene, samt lagt inn en sikkerhetsmargin, ble det konstatert at mannen på ulykkestilspunktet hadde en promille på 1,85.

Mannen avga en uforbeholde tilståelse av forholdet da saken gikk for Senja tingrett nylig.

Medførte stor fare

I forbindelse med straffutmålinga har retten i skjerpende retning lagt vekt på at mannens kjøring i alkohol- og narkotikarus utvilsomt medførte stor fare for andre trafikanter.

«Ut fra siktedes betydelige grad av ruspåvirkning samt at kjøringen endte med utforkjøring, legger retten til grunn at det kunne ha oppstått alvorlige ulykker.», heter det i dommen fra Senja tingrett.

I skjerpende retning legges det også vekt på de tidligere domfellelsense ruspåvirket kjøring. I formildende retninge er det lagt vekt på mannens uforbeholdne tilståelse. Ut fra dette har retten kommet frem til at det er riktig å sette straffen til ubetinget fengsel i 36 dager. I tillegg må han betale en bot på 27.000 kroner.

Mister førerkortet

Senja tingrett har også fradømt senjaværingen retten til førerkortet i tre år.

«Retten har etter en samlet vurdering ikke funnet forhold som skulle gi grunn til å fravikedet utgangspunkt som fremgår av tapsforskriften.», heter det i dommen.