Ifølge Aftenposten skal fiskeriminister Per Sandberg i dag, mandag, trekke seg som fiskeriminister.

VG får bekreftet at det ekstraordinære statsrådet for å erstatte Per Sandberg (Frp) som fiskeriminister starter klokken 13.30.

Aftenposten opplyser at de har sikre kilder som skal ha innsyn i prosessen. De opplyser videre det også skal bli utpekt ny fiskeriminister i dag.

VG får bekreftet at det vil holdes ekstraordinært statsråd mandag og at fiskeriminister Per Sandberg (Frp) vil trekke seg.

Frps tidligere parlamentariske leder Harald Tom Nesvik skal ta over stillingens om fiskeriminister, skal VG ha fått opplyst fra flere sentralt plasserte kilder.

Nesvik var parlamentarisk leder for Frp i perioden 2013–2017. Han jobber nå som kommunikasjonssjef i selskapet Sølvtrans, etter å ha trukket seg fra fylkesmannstillingen i Møre og Romsdal.

Også flere kommentatorer tror utviklingen i saken rundt fiskeriministeren innebærer at han må ut av regjeringen. En av dem som har endret mening om Sandbergs skjebne, er Minerva-skribent Jan Arild Snoen.

– Dette er en sånn «drypp, drypp, drypp»-sak der det kommer mer og mer hver dag, og så er det et spørsmål om når er nok blitt nok, sier Snoen til NRKs Politisk kvarter.

For Snoen kom det punktet da Sandbergs datter i et intervju med TV 2 lørdag antydet at faren kan komme til å trekke seg fra ministerposten.

– Det framkom da at Per Sandberg ikke har tillit til Statsministerens kontor og derfor ikke informerer og dermed bryter retningslinjene. Så tilliten går ikke den veien, og da er det litt rart at statsministeren skal ha tillit til ham.

Tone Sofie Aglen i Adresseavisen tror saken ender med at Sandberg selv trekker seg, men tar forbehold om at Sandberg er uforutsigbar og vanskelig å lese.

– Jeg trodde han ville berge seg, men hver gang han åpner munnen, blir det verre. Han har vist utrolig dårlig dømmekraft, sier hun i samme program mandag morgen.

Saken oppdateres.