Barduprodukter som har drøye 20 personer i aktivitet har to typer tiltak for de som jobber der.

Det ene og som gjelder flesteparten av de som jobber der et varig tilrettelagt arbeid som gi et meningsfullt arbeid for personer som får uføretrygd gjennom Nav. Den andre delen er de som arbeider på tidsbegrensede tiltak, dette er arbeidsforberedende trening.

Ser fram til å ta fatt i ny jobb

Den nye sjefen Line Kroken forteller at hun kommer fra sin tidligere jobb som økonomileder og prosjektleder ved Viken Senter.

– Først og fremst må jeg bare si at det er en veletablert og veldrevet bedrift jeg overtar, og gleder meg enormt til å videreføre arbeidet i denne bedriften. For de som har sin jobb her er Barduprodukter en enormt viktig arbeidsplass. Så min hovedoppgave her blir rett og slett å føre videre det gode arbeide som Karl Johan og de ansatte har stått for her ved bedriften. Barduprodukter er en arbeidsplass med tilrettelagt arbeide gjennom Nav der målet er å kvalifisere mennesker til å få seg en varig jobb.

Ville slippe yngre krefter til

Etter 13 år som leder for Barduprodukter går altså Karl Johan Wilhelmsen av, noen år før han er blitt en ekte alderspensjonist. Han har ledet bedriften fra 2005 og fram til i dag, og har sammen med de ansatte har han bygd opp bedriften til å bli en bedrift med god økonomi, moderne lokaler og tidsriktig utstyr.

– Etter å ha vært sjef her i 13 år føler jeg nå at det er riktig å la yngre krefter overta, sier Wilhelmsen til Folkebladet. I løpet av de årene jeg har vært her har vi greid å få opp ne sunn økonomi i bedriften, og moderne utstyr som gir fornuftig og innholdsrikt arbeide til mange her i Bardu.

– Jeg er jo ikke alderspensjonist enda, og skal nok finne på noe fornuftig å gjøre i årene som kommer. ”Gammelsjefen” forteller at de som jobber der arbeider ved vaskeriet, driver snekkervirksomhet, driver butikk eller andre tjenester, og har også ansvaret for aviskjøring og postkjøring.

– Jeg har hatt en god. men ansvarsfull og krevende jobb alle disse årene. Nå føles det godt å slippe andre til.

Mange har sin faste arbeidsplass ved Barduprodukter.