Det melder vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteoroligisk Institutt i Oslo, han har også oversikten for været her nord til uka.

Sønnavind

Løvdahl sier at Nord-Norge de par siste dagene har fått siste resten av det lavtrykket som tidligere ga ganske stormfullt vær på Østlandet.

Meteorologen sier at det ligger an til sønnavind etter hvert som lavtrykket trekker seg vekk, og det betegner han som forsåvidt bra nytt når lavtrykket etter hvert forsvinner.

Opp mot 20 grader

– Etter det jeg kan se vil man i nord få mindre lavtrykk over landsdelen fra onsdag og torsdag, og etter noen dager med forholdsvis lav temperatur kan vi igjen få dagstemperaturer på opp mot 20 grader igjen.

Om været neste helg sier Løvdah at det egentlig ikke ser så galt ut.

– Vi er jo snart midt i august, men likevel kan vi til helga kanskje få temperaturer på nesten 20 grader i landsdelen. Vi må likevel regne med del en god del regn i perioder av helga.

Best mot helgen

Yr.no viser på sin ukesoversikt at man i Midt-Troms kan forvente de beste dagene på fredag og lørdag neste uke, med sol og temperaturer på opp til 20 grader.