Blåkveitefisket del to startet opp i forrige uke. Daglig leder av Aksel Hansen AS, Frank Magne Hansen, forteller at fisket er varierende.

– Nei, det er veldig varierende. Det er dårlige strømforhold og fiskeriet har vært litt opp og ned hittil, forteller Hansen. Han opplyser om at fangsten på båtene nå varier mellom 2500 til 6000 kilo.

– Det er mye av samme leksa som i første periode. Men sånn er det bare, det er ikke vi som styrer vår herre, sier Hansen.

Selv om fisket ikke er på topp, forteller Hansen om en mer travel periode.

– Det er jo litt heltisk nå mens blåkveitefisket foregår, også blir det stille etterpå. Det er en kort periode det står på, sier Hansen.

God pris

Tilsammen for de to periodene for blåkveitefisken ligger kvota på godt over 7000 tonn i Vesterålen, Lofoten og Senja, ifølge en rapport fra Norges Råfiskelag. Kvoten i første periode lå på 5.450 tonn, mens 5.094 ble tatt opp ifølge rapporten. 371 fartøy fisket i første periode. Hittil i andre periode har 169 fartøy fisket opp 916 tonn. I andre periode ligger kvoten på 2.300 tonn. Hansen opplyser om det fiskes helt til kvota er fylt.

Prisen i år på blåkveita er på 30 kroner, noe fiskeren Ståle Pettersen synes er en god pris.

– Jeg er usikker på om prisen har vært høyere, men jeg tror ikke det. Det er uansett en god pris, forteller Pettersen.

Mye strøm

Pettersen holder til på Husøya, og forteller om mye strøm.

– Været bremser oss. Det har vært mye strøm og været bremser hele fisket. Vi har vært ute to ganger, og på de to dragningene fikk vi fem tonn med fisk. Det har ikke vært så store mengder, sier Pettersen.

Han forteller at det gjelder alle på Husøya, og at de venter og håper på bedre vær.

– I de siste årene har det vært slik at det dabber av etter de første dragningene, hvert fall på Senja, forteller Pettersen som fisker med båten Breivik Senior.

– Vi satser på bedre vær fremover, avslutter Pettersen.

VARIERENDE: Frank Magne Hansen forteller om varierende fiske. Foto: Vidar Bjørkli
VÆR: Ståle Pettersen forteller at været setter en stopper. Foto: Vidar Bjørkli