Nyhetsdøgnet fredag 10. august

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Nord-Norge:

Tromsø, 21:26: UP har avholdt fartskontroll i 60-sonen på Breivikeidet. Politiet opplyser at kontrollen endte med 19 forenklede forelegg, samt 4 førerkortbeslag. 90 km/t var høyeste hastighet.

Finnsnes, 17:57: En lastebil har velta på Fv 227, ingen personskade og lastebilen er ikke til hinder for annen trafikk. Årsak skal være møte med annen trafikk på smal vei, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Harstad, 07.47: Politiet har avholdt laserkontroll i 70-sonen i Sollia. Fire bilførere har fått forenklet forelegg. Den høyeste hastigheten som ble målt var 96 kilometer i timen .En mann i 60-årene er også stanset, mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. "Førerkortet beslaglagt og sak blir opprettet", opplyser Troms politidistrikt.

Hammerfest, 06.20: Det har i løpet av natta vært tyveri fra en bil. Foreløpig ulkent hva som kan være stjålet.

Vadsø, 04.31: To menn i 20-årene har vært i klammeri, melder politiet i Finnmark. "En person har kutt i leppa og vondt i noen tenner. Saken blir anmeldt".

Vadsø, 03.16: En overstadig beruset mann i 50-årene er kjørt hjem av politiet. Vedkommende ble funnet sovende ute.

Narvik, 02.41: Tre førere er bøtelagt i forbindelse med fartskontroll på E6 ved Virak. Høyeste hastighet målt til 85 kilometer i timen i 60-sonen.

Tromsø, 01.40: En overstadig beruset mann blir innbragt etter å ha laget bråk på et utested i sentrum. Han settes i arrest og anmelder for ordensforstyrrelse, melder Troms politidistrikt.

Lødingen, 01.36: En bil har kjørt av veien. De tre personene som er involvert fraktes til Harstad sykehus for sjekk. Politiet i Nordland opplyser at føreren av bilen er mistenkt for uaktsom kjøring, og har fått førerkortet beslaglagt.

Norge:

Oslo, 11.35: En trafikkulykke i Vålerengtunnelen skaper store trafikale utfordringer. En lastebil har sakset og kjørt i tunnelveggen. To personer blir ivaretatt av ambulanse, melder Oslo-politiet.

09.36: På bakgrunn av relativt store bevegelser og værvarsel om kraftig regn fredag kveld og natt til lørdag varsler NVE nå oransje (høyt) farenivå for fjellpartiet Veslemannen, skriver VG.

Ålesund, 09.23: Nødetatene har rykket ut etter at et småfly har bedt om å nødlande på Vigra i Ålesund etter at flyet fikk motortrøbbel. Les mer her.

08.49: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Iran fikk en stor fisk på kroken da fiskeriminister Per Sandberg deltok på nasjonaldagsfeiringen.

– Jeg kan ikke se at en norsk statsråd har gjort det før, sier Jonas Gahr Støre i Politisk kvarter på NRK. Les mer her.

Oslo, 05.44: En lastebil står i brann på Manglerud. Politiet oppfordrer i den anledning beboere i området til å lukke vinduene sine, dette fordi det er en god del røyk fra lastebilen. Les VGs omtale av saken her.

05.32: "Ikke gå med den trangeste uniformen" og "Ikke ta guttene for seriøst", er noen av rådene som møtte Thea Engvik (19) på et skriv da hun skulle registrere seg til førstegangstjenesten. Kjønnsforsker Ulla-Britt Lilleaas finner det hele sjokkerende, skriver VG. Les mer her.

Vest-Jotunheimen, 04.45: En turgåer har vært på Langeskavelen og kommer seg ikke ned, melder politiet i Innlandet. Det er tåke, vått, glatt og kaldt, men letemannskaper er på vei opp for å ta seg inn i fjellet og hente mannen ut da det for øyeblikket ikke er helikopter tilgjengelig.

Oslo, 04.18: En passasjer på en buss knuste en rute på bussen med en nødhammer. Gjerningspersonen løp fra stedet da politiet kom, men ble innhentet etter en liten løpetur.

Verden

New Zealand, 05.41: New Zealand har forbydd engangsplastposer. Det kunngjorde landets myndigheter fredag. Mer enn 100 områder, land og regioner har innført totalforbud mot plastposer.

USA, 05.21: Den amerikanske delstaten Tennessee brukte torsdag en omstridt, dødelig injeksjon da de henrettet en mann som var dømt til døden for å voldta og drepe et barn, skriver NTB. Han er den første innsatte som henrettes i Tennessee siden desember 2009.

Danmark, 04.35: Ubåtbygger Peter Madsen, dømt for drapet på journalisten Kim Wall, er overfalt i Storstrøm Fengsel på Falster i Danmark, ifølge avisa Ekstra Bladet. Les TV2s omtale her.