Kritisk til fredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass mener at fredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil koste samfunnet dyrt.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen mener det er trist om man ikke får den aktiviteten, arbeidsplassene og inntektene som kunne vært skapt med oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flertall Uten Ap blir det ikke flertall for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.   Foto: Statoil

nyheter

Det skriver NRK.

– Norge som nasjon vil tape betydelige inntekter, som vi kunne brukt på å finansiere fremtidens velferd. Nordland vil også tape arbeidsplasser, som kunne bidratt til et variert næringsliv, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Utspillet kommer etter at stadig flere Ap-politikere har snudd fra ja til til nei i spørsmålet om de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen skal konsekvensutredes. Schjøtt-Pedersen har tidligere vært finansminister, fiskeriminister og statsråd ved statsministerens kontor for nettopp Ap.

Dersom AP vender tommelen ned for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, så vil det ikke lenger være flertall på Stortinget for dette. Klaus Mohn, som er professor i petroleumsøkonomi ved Universitetet i Stavanger og Statoils tidligere sjeføkonom, mener det ikke vil være kritisk om disse havområdene forblir uberørte.

– Dette er mye viktigere for olje- og gassnæringen, enn for Norge som helhet. For Norge som nasjon, har ikke dette så enormt stor betydning, sier han til NRK.