Det skriver NRK.

– Norge som nasjon vil tape betydelige inntekter, som vi kunne brukt på å finansiere fremtidens velferd. Nordland vil også tape arbeidsplasser, som kunne bidratt til et variert næringsliv, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Utspillet kommer etter at stadig flere Ap-politikere har snudd fra ja til til nei i spørsmålet om de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen skal konsekvensutredes. Schjøtt-Pedersen har tidligere vært finansminister, fiskeriminister og statsråd ved statsministerens kontor for nettopp Ap.

Dersom AP vender tommelen ned for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, så vil det ikke lenger være flertall på Stortinget for dette. Klaus Mohn, som er professor i petroleumsøkonomi ved Universitetet i Stavanger og Statoils tidligere sjeføkonom, mener det ikke vil være kritisk om disse havområdene forblir uberørte.

– Dette er mye viktigere for olje- og gassnæringen, enn for Norge som helhet. For Norge som nasjon, har ikke dette så enormt stor betydning, sier han til NRK.

Uten Ap blir det ikke flertall for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Statoil