Det sier Håvard Mikalsen, som de siste par årene har tilbrakt svært mye tid i lokalene til Studiesenteret på Finnsnes. Det til tross for at han har studert til ingeniør gjennom UIT Narvik. Foruten det første intensive studieåret, der både forkus og første studieår ble unnagjort i samme smell på campus, så har Mikalsen de to siste årene vært nettstudent. Og det er i den anledning at Studiesenteret har vist seg som en perfekt tilrettelegger.

- Selv om jeg er her ifra området her visste jeg i utgangspunktet ikke om muligheten som lå her, men da vi konverterte over til nettstudier tok vi i bruk tilbudet. Vi hos Studiesenteret har fått utrolig god oppbacking, tilrettelegging og hjelp med det som er. Det er også grunnen til at vi er innom her med kake i dag, smiler Mikalsen.

God tilhørighet

Mikalsen er ikke den eneste ingeniørstudenten som har tilbrakt mye tid hos Studiesenteret. Også Magnus Blekastad har kjørt det samme løpet.

– Den servicen de har ytt her er helt fenomenal. Vi har i tillegg følt en god tilhørighet her, nesten som at vi har hatt en arbeidsplass å gå til. Det har vært gull verdt med tanke på å opprettholde systematikken og kontinuiteten i studeringa, noe som kanskje ikke hadde vært like enkelt å få til fra kjøkkenbordet hjemme, sier Blekastad.

Ikke bare har han og Mikalsen i løpet av årene som nettstudenter tatt langt flere studiepoeng enn nødvendig, men de oppnådde også begge to toppkarakter på bacheloroppgavene sine. Bak de gode resultatene ligger iherdig og strukturert jobb, noe Mikalsen poengterer har vært mulig å få til gjennom Studiesenteret.

– Her er arbeidsstasjoner, grupperom, internett, scanne- og skrivemuligheter og alt man trenger, og siden man får nøkkelkort kan man alltid låse seg inn når man vil sitte og jobbe under rolige forhold og med tilrettelagte fasiliteter. Å skulle sitte hjemme ved kjøkkenbordet med unger rundt seg, som trenger hjelp til smøring av brødskiver og alt mulig, hadde fungert dårlig — da hadde det blitt mye start og stopp, poengterer han.

Alle hjertelig velkommen

Duoen forteller også at de har tilbrakt så mye tid hos Studiesenteret at de nesten ikke har følt seg som studenter, men som ansatte.

– Vi har virkelig følt tilhørighet. En slik tilhørighet til plassen du er på gjør at det skapes et miljø, noe som igjen gjør noe med trivselen. Da kommer lærelysta og læreutbyttet også, understreker Blekastad.

Daglig leder av Studiesenteret, Vidar Gunnberg, gleder seg over Mikalsen og Blekastads gode resultater, og forteller at flere andre nettstudenter som har vært fasilitert av senteret har oppnådd fine karakterer. Gunnberg understreker også at de gjerne tar imot flere nettstudenter.

– Alle er hjertelig velkomne til å komme hit, om så de studerer i Harstad, Narvik eller Oslo. Vi har en pakke å tilby her som gjør studenttilværelsen enklere, smiler Gunnberg.

De to ferske ingeniørene er i hvert fall klar i sin anbefaling.

– Jeg har virkelig trivdes. Nå føles det ikke bare som at jeg er ferdig som student, men som om jeg slutter i bedriften, smiler Mikalsen.