Det nye butikkbygget i Olderhamna på Finnsnes har godt og vel reist seg i løpet av sommeren. En flott fasade i svart og hvitt, og med innslipte linjer, har også åpenbart seg. I den anledning har imidlertid en aldri så liten "hick-up" blitt synlig, for på fasadeveggen mot Shell er det svært tydelig at en strek er helt på villspor.

Det er en situasjon som prosjektleder Halvor Gunsteinsen i Veidekke, entreprenørfirmaet som fører opp butikkbygget for Coop Eiendom, er klar over.

– Det er bare en feil som har skjedd i forbindelse med produksjonen av elementene. Dette vil bli rettet opp, sier Gunsteinsen.

30 centimeter

Prosjektlederen forteller også at det faktisk ikke bare er én strek som er litt i ulage, men to eller tre. Den ene linja er bare ekstra tydelig fordi mispassen er ekstra stor.

– Det er vel snakk om rundt 30 centimeter, så det er veldig lett å se, sier Gunsteinsen.

I uke 35 kommer fagpersoner fra Block Berge bygg til Finnsnes for å rette opp linjene. Ifølge Gunsteinsen er ikke linjeutrettinga en stor jobb.

– Så de som sliter med OCD og tvangstanker kan puste lettet ut?

– Jada, man kan slå seg til ro med at linjene blir rette, humrer Gunsteinsen.

Utomhusarbeid

– Har byggearbeidet gått bra så langt?

– Ja, det har gått veldig bra og vi er i god rute til å bli ferdige på tida, sier prosjektlederen.

Bygget skal stå ferdig enten på tampen av 2018 eller begynnelsen av 2019.

– Nå kommer det til å skje mye på tomta fremover. Vi skal begynne for fullt med utomhusbiten der TP Maskin kommer inn for å rette av og klargjøre for asfalt.

Streken blir rettet opp i uke 35. Foto: Susanne Noreng