Her må det tas et extra grep. Ser du hvorfor?

De som er observante har nok lagt merke til den linjale utfordringa på det nye Coop-bygget på Finnsnes. Nå skal feilen rettes opp.

Strek Den skakke linja er på det hvite feltet på nybygget.  Foto: Susanne Noreng

Rettes opp Streken blir rettet opp i uke 35.  Foto: Susanne Noreng

nyheter

Det nye butikkbygget i Olderhamna på Finnsnes har godt og vel reist seg i løpet av sommeren. En flott fasade i svart og hvitt, og med innslipte linjer, har også åpenbart seg. I den anledning har imidlertid en aldri så liten "hick-up" blitt synlig, for på fasadeveggen mot Shell er det svært tydelig at en strek er helt på villspor.

Det er en situasjon som prosjektleder Halvor Gunsteinsen i Veidekke, entreprenørfirmaet som fører opp butikkbygget for Coop Eiendom, er klar over.

– Det er bare en feil som har skjedd i forbindelse med produksjonen av elementene. Dette vil bli rettet opp, sier Gunsteinsen.

30 centimeter

Prosjektlederen forteller også at det faktisk ikke bare er én strek som er litt i ulage, men to eller tre. Den ene linja er bare ekstra tydelig fordi mispassen er ekstra stor.

– Det er vel snakk om rundt 30 centimeter, så det er veldig lett å se, sier Gunsteinsen.

I uke 35 kommer fagpersoner fra Block Berge bygg til Finnsnes for å rette opp linjene. Ifølge Gunsteinsen er ikke linjeutrettinga en stor jobb.

– Så de som sliter med OCD og tvangstanker kan puste lettet ut?

– Jada, man kan slå seg til ro med at linjene blir rette, humrer Gunsteinsen.

Utomhusarbeid


Rydder vei for skikkelig blikkfang

Prosjektleder Halvor Gunsteinsen lover ei forskjønning og et skikkelig flott blikkfang når det nye bygget til Coop Eiendom står ferdig i Hamna på Finnsnes.

Coop Eiendom investerer rundt 100 millioner kroner i nybygget i Olderhamna. Når bygget står ferdig skal Coop selv inn med en butikk på 2.300 kvadratmeter i ene halvdelen av bygget. Den andre halvdelen skal leies ut til Felleskjøpet, ifølge det som tidligere er opplyst. Totalt skal bygget romme 3.750 kvadratmeter.

– Har byggearbeidet gått bra så langt?

– Ja, det har gått veldig bra og vi er i god rute til å bli ferdige på tida, sier prosjektlederen.

Bygget skal stå ferdig enten på tampen av 2018 eller begynnelsen av 2019.

– Nå kommer det til å skje mye på tomta fremover. Vi skal begynne for fullt med utomhusbiten der TP Maskin kommer inn for å rette av og klargjøre for asfalt.