Interessen for jordbærene til de to jordbærguttene Innes og Tyldum har nemlig tatt helt av. Nå lurer de på om de har bær nok til å dekke etterspørselen.

– Vi er litt usikre på det, men tror det skal gå bra, smiler Tyldum.

De to jordbærdyrkerne lot seg dels inspirerer av prosjektet «Jordbærløft for Nord-Norge» og dels av at et slags prøveår i fjor som viste at interessen var der.

Kan nå ett tonn

– Vi solgte litt jordbær i fjor også, og derfor visste vi at interessen var stor, sier Tyldum.

Det viser bestillingslisten i år også. Den er nemlig lang. Ingen får kjøpe mer enn 12 kurver, fordi Innes og Tyldum vil at flest mulig skal få sjansen til å smake jordbærene deres.

– Vi har en bestilling på 1.700 kurver. Med det vi høster i dag har vi klart å levere 750 kurver så langt, sier Robert Innes. Til sammen 160 personer står på deres bestillingsliste så langt.

Har gutta maks flaks kan de klare å levere rundt et tonn med jordbær, men det realistiske er rundt 700 kilo dette første året.

Tunnel

Innes og Tyldum dyrker ikke jordbæra på tradisjonell måte nede på bakken. De satser på en såkalt tunnel, et drivhus der jordbærene dyrkes i stativ på rekker. Det er for at bærene skal være lettere å høste når de står i plukkehøyde.

– På denne måten får vi flere planter per kvadratmeter og det blir mindre svinn og mindre sprøyting, sier Innes.

Ønsker å utvide

Den formidable interessen for årets jordbæravling har gjort at de to gutta er i tenkeboksen for om de vil utvide produksjonen til neste år.

– Vi tenker hele tiden på det, og vi har lyst. Men jeg dyrker grønnsaker i tillegg, og dette vi har nå av jordbær er det vi to kan klare alene. Skal vi utvide må vi ha mer arbeidskraft til innhøstingen, sier Innes.

– Vi får konkludere når denne sesongen er over. Men med et slikt marked er det jo litt dumt om vi ikke utvider, sier Tyldum.

De to jordbærgutta regner med at innhøstingen kommer til å vare til månedsskiftet august/september.