Nord-Norge

Hemmingsjord kl. 14.39: En bil har kjørt ut av veien i 80-sonen ved Hemmingsjord, mellom Finnsnes og Sørreisa. Nødetatene rykket ut til stedet, hvor bilen skal ha havnet på taket. – Føreren av bilen er relativt uskadet, melder operasjonslederen ved Troms politidistrikt.

Tromsø, 10.38: Nødetatene rykker ut til Giæverbukta etter melding om et trafikkuhell. En lastebil har kjørt inn i en personbil bakfra. "Visstnok liten fart når ulykken skjedde. Tre personer involvert, og de blir sjekket på stedet for eventuelt personskade", melder Troms politidistrikt.

08.26: Det råder uenighet på Fylkestinget i Troms, før det ekstraordinære møtet på fredag. Det skriver NRK Troms. Fylkesrådets innstilling er at Troms ikke skal delta i fellesnemnda, dersom Finnmark ikke gjør det, og heller la kommunalministeren overta ansvaret for sammenslåinga av fylkene. Men verken Frp eller Høyre ønsker dette.

Lofoten, 06.34: Forfatter Håvard Syvertsen snudde i døra da han så det kostet penger for å komme inn i Lofotkatedralen. Han mener det er et viktig prinsipp at kirkene skal være åpne og gratis, skriver NRK.

– Det er uhørt at kirker krever penger for å komme inn, sier Syvertsen.

Les mer her.

Tromsø, 06.20:  Ola Giæver jr. flyeventyr FlyViking kostet eierne 120 millioner kroner, skriver Nordlys. Les mer her.

Mosjøen, 04.30: Politiet i Nordland meldte om to menn i 20-årene som er pågrepet på E6 med mindre mengder narkotika. Sak er opprettet på forholdet.

Vadsø, 23.50: meldte politiet i Finnmark om observasjon av et rødt nødbluss retning sørvest i Varangerfjorden. Andre som observerte dette ble bedt om å ta kontakt med politiet på 02800.

Norge

Gardermoen, 10.33: Et charterfly måtte returnere til Oslo lufthavn etter at det kolliderte med en fugl. – Det var et såkalt birdstrike, som gjorde at flyet returnerte og har landet der i god behold, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud, til TV 2. Les mer her.

06.02: Halvparten som mottar sosialhjelp er flyktninger eller innvandrere Det viser NAVs rapport «Fattigdom og levekår i Norge».

– Skal Norge ha en bærekraftig innvandrings- og integreringspolitikk, må vi lykkes bedre enn det vi har gjort så langt, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til Vårt Land. (NTB)

Oslo, 06.00: I forbindelse med at Veitrafikksentralen VTS skulle åpne begge løp i Vålerengatunnelen gikk en fører ut av sin bil og fysisk åpnet den ene bommen igjen. Dette medførte at flere andre biler kjørte på rødt lys gjennom tunnelen, melder politiet i Oslo på Twitter. Føreren av bilen blir anmeldt, og har fått sitt førerkort beslaglagt.

Bergen 05.50: De forsvant nærmest over natten etter NRK-dokumentaren «Lykkelandet». Denne sommeren er imidlertid flere titalls tiggere og prostituerte igjen på plass på gatene i Bergen, melder NRK.

– Vi så at veldig mange av de vi antok var bakmenn og prostituerte forsvant våren 2017. De ble borte en stund, men vi ser nå både prostituerte og tiggere som er tilbake på gaten, sier politiinspektør Sylvia Myklebust, som er påtaleleder for organisert kriminalitet i Vest politidistrikt.

Les mer her.

Trondheim, 04.27: Politiet har bortvist tre menn i 20-årene fra et hotell i Trondheim sentrum. "Mennene kunne ikke oppføre seg, og var uønsket på stedet", melder politiet i Trøndelag.

Oslo, 03.14: Politiet i Asker bistod to turister som søndag mistet en sekk med pass og verdisaker. En telefon ble sporet til en aktuell leilighet på en adresse, hvor politiet traff på en person som erkjente forholdet. "Alt tyvgodset ble funnet og er nå tilbakelevert til eier", melder politiet i Oslo.

Verden

Rødehavet, 10.02: En 41 år gammel tsjekkisk turist er blitt drept i et haiangrep i Rødehavet utenfor Egypt, opplyser landets miljødepartementet søndag, ifølge nyhetsbyrået UPI.

USA, 06.18:  I en Twitter-melding søndag skriver Donald Trump at hans sønn møtte den den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i 2016 for å samle informasjon om en politisk motstander. Det skriver TV2.

Indonesia, 03.36: 91 mennesker er døde etter et jordskjelv i Indonesia I tillegg skal 209 mennesker være alvorlig skadet. Det ble opplyst på en pressekonferanse mandag morgen lokal tid, melder britiske The Guardian. I 07-tiden bekreftes det at dødstallet har steget til 142.

Saudi-Arabia, 02.45: Saudi-Arabia bryter diplomatiske forbindelser med Canada. Saudi-Arabia utviste mandag den canadiske ambassadøren til landet og kalte samtidig hjem sin egen utsending til Canada i protest mot «innblanding».