Den dramatiske utforkjøringa skjedde i Kaperdalen fredag ettermiddag. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 15.36.

Føreren i 70-årene var vei på vei utover mot Sifjord fredag ettermiddag da uhellet skjedde like etter at han hadde passert strekninga der veien for et par år siden ble lagt i fylling over ei bukt i Kapervatnet som et ledd i skredsikring.

Her skar mannen utfor veien på venstre side. Bilen fulgte så skråninga og pløyde gjennom kratt og skog over en distanse på cirka 70 meter. Underveis skal bilen ha gått rundt på taket to ganger før den landet opp-ned på sletta nedafor skråninga. Der var den usynlig fra veien.

Tok seg tilbake til veien

Føreren må ha vært sterkt fortumlet, men han greide å krype ut av vraket og ta seg tilbake til veien. Her satte han seg i veikanten og viftet med armene til den første bilen som kom forbi. Han fikk skyss til å komme seg til Sifjord der han i første omgang ble sjekket av helsepersonell ved Sifjord sykehjem, før han ble kjørt i ambulanse til Finnsnes for nærmere undersøkelser.

– Han klaget over smerter i ryggen, opplyser operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt.

– Må ha hatt englevakt

Folkebladet har snakket med sjåføren som kom først til ulykkesstedet, og tok seg av 70-åringen. Han mener mannen må ha hatt englevakt.

– Jeg kjenner han godt, og han var i rimelig bra form etter omstendighetene. Han forklarte at han ble hengende fast i bilbeltet, men at han fikk tak i en kniv han hadde i kupeen og greide å skjære seg løs. Han må ha hatt englevakt som kom fra denne utforkjøringa med liv og helse i behold. Det er noe av det verste jeg har sett av utforkjøringer, sier han.

– Det jeg er sterkt kritisk til er at det ikke finnes mobildekning i Kaperdalen. Jeg måtte kjøre i ti minutter før jeg kunne kontakte politiet på andre sida av Kaperskartunnelen. Jeg vet at Torsken kommune har jobbet hardt for å få dekning. Det er Telenor det står på. Så nå må Telenor våkne til liv, sier mannen.

– Stygg utforkjøring

Rune Johnsen i Falck/Viking fra Bardufoss var lørdag ettermiddag på stedet for å hente bilvraket.

– Dette er virkelig ei stygg utforkjøring. Det er ei av de styggeste jeg har sett på lenge i dette området. Utrolig at det har gått bra med sjåføren, sier Rune Johnsen.

– Men det er nok moderne teknologi med airbager og bilbelte som har reddet han. I tillegg er terrenget her ganske mykt, sier Johnsen.

Han mener det burde vært på sin plass med både autoververn på strekninga, og mobildekning.

Opprettet sak

Operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt sier at de foreløpig ikke vet årsaken til ulykka.

– Vi har opprettet sak, og vil etterforske denne ulykka videre. Foreløpig har vi foretatt åstedsundersøkelse og avhørt et vitne på stedet, sier Rune Nilsen.

Bilen er for totalvrak å regne etter utforkjøringa. I bakgrunnen øvre del av Kapervatnet. Foto: Vidar Bjørkli
Politiets oppmerking viser hvor bilen skar av veien i Kaperdalen. Herfra fortsatte ferden i cirka 70 meter før bilen landet på taket nedafor veiskråninga der den røde bergingsbilen fra Falck/Viking ses. Underveis gikk bilen rundt på taket to ganger. Foto: Vidar Bjørkli
Rene Johnsen i Falck/Viking var lørdag på plass for å hente opp bilvraket i Kaperdalen. Han betegner det som et under at det gikk bra med sjåføren etter den stygge ulykka. Foto: Vidar Bjørkli
– Han må ha hatt englevakt, sjåføren, som kom levende fra dette, sier mannen som først kom til ulykkesstedet. Foto: Vidar Bjørkli