Etter landingen på den smale fylkesveien, havnet flyet av typen Cessna i veigrøfta.

Det var to personer om bord, og begge kom uskadd fra det som å ha vært en dramatisk hendelse.

– Litt preget

– De er uskadd, men litt preget av situasjonen, sa innsatsleder, politioverbetjent Jan Tytlandsvik til Folkebladet på stedet fredag.

Politiet sier at de ikke vet årsaken til at flyet måtte nødlande.

– Men pilloten sier at ting tydet på instrumentfeil, sier Tytlandsvik.

Dyktighet og flaks

Både politiet og folk i småflymiljøet mener piloten må ha vært dyktig som har klart å foreta nødlandingen på fylkesveistrekninga.

– Som regel er det motortrøbbel som er årsak til at småfly må nødlande, for eksempel hvis du får ising i forgasserne og motoren begynner å fuske og du mister turtall. Da skal det dyktighet og flaks til for å kunne nødlande. For det første må du finne et jorde eller en vei som er egnet til å nødlande på. I tilfellet i Kaperdalen ser det også ut til å ha vært dårlig sikt. Så jeg må gi applaus til piloten for å ha klart å foreta denne landingen, sier Guy Chauboud, som er flytryggingssjef i Bardufoss flyklubb.

Han har 40 års erfaring med småfly.

Alt av nødetater, politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til ulykkesstedet i Kaperdalen fredag kveld.

Etter først å ha forvisset seg om at personene om bord var kommet fra hendelsen med helsa i behold, sørget nødetatene for å dra flyet på veien igjen. Flyet ble anbrakt på en parkeringslomme før det senere vill bli hentet av en bergingsbil.

Etter å ha blitt dratt opp av grøfta ble småflyet av typen Cessna midlertidig anbrakt på en utkjøringslomme ved veien i Kaperdalen. Foto: Susanne Noreng