Silje Haugan har jobbet i to og et halvt år som daglig leder i FK Senja. Nå er hun klar for nye utfordringer i Jobzone som er i startfasen av etableringen på Finnsnes.

– Jeg var nysgjerrig og hadde lyst til å gjøre noe annet. Jeg kom over Jobzone. og etter første intervjurunde ble det mer riktig, forteller Haugan.

Stort nettverk

Daglig leder i Jobzone Troms, Grete Wilsgaard, er glad for at Haugan takket ja til jobben.

– Silje har et stort nettverk og har helt riktig erfaring i forhold til hva vi ser på som viktig. Personlige egenskaper er det aller viktigste, og vi er glad for at Silje takket ja til å være vår representant i området, sier Wilsgaard.

Haugan forteller at hun er glad i utfordringer og for at hun får være med fra starten av.

– Jeg setter pris på å være med i startfasen, det er nøye å få det inn i blodet med en gang. Det gir følelsen av å være en liten gründer. Jeg skal på Jobzone-skole i slutten av august, så det gleder jeg meg til. Da får jeg litt mer innblikk og noen knagger å henge arbeidsoppgavene på. Det er en jobb jeg kan utvikle meg i, og det passer meg veldig godt. Hele pakken gjør at jeg gleder meg, sier Haugan.

Ny jobb

Etter litt over to år i FK Senja går Haugan over i ny jobb.

– Det er to helt forskjellige jobber. På noen måter er de like med tanke på nettverk og eierskap, men på andre områder ikke. Noe som blir anerledes er at i klubben er det mer dugnadsarbeid rundt meg, men nå får jeg kollegaer sammen med meg. Det gleder jeg meg til. Jeg tror det bare blir positive opplevelser i Jobzone, sier Haugan.

Samtidig forteller hun at hun synes det er viktig å avslutte i FK Senja på ryddig vis, og at den virkelige jobben i Jobzone starter etter 1. september, som er datoen kontoret åpner.

– Det er naturlig at hodet begynner å bevege seg mot Jobzone, men jeg er fortsatt i FK Senja. Det er viktig at jeg avslutter på riktig måte slik at jeg kan ha verdigheten i behold og gjøre klart til neste person som skal ta over klubben, sier Haugan.

Wilsgaard er takknemlig ovenfor FK Senja.

– Jeg er takknemlig ovenfor klubben som lot Silje gå før hele oppsigelsestiden var over, det setter vi pris på.

Bra lokale

Jobzone skal være i samme lokale som Aktør på Finnsnes, og torsdag 2. august ble kontrakten mellom de to underskrevet.

– Det er perfekt plassering, og skiltet blir og vises godt for folk som kjører og går forbi, sier Wilsgaard.

Hun forteller at målsettingen på Finnsnes er å bli størst her også.

– Det skjer mye i Midt-Troms, og vi er nødt til å være der det skjer. Det blir for lang avstand til Tromsø. Når vi nå etablerer oss på Finnsnes blir de to avdelingene parallelle og skal være under navnet Jobzone Troms. Jobzone har blitt en suksess over alt hvor vi har etablert oss. Det kommer til å bli steinhard jobbing, men jeg er sikker på at det kommer til å bli helt kanon med Silje ved rattet her, sier Wilsgaard.

– Vi får håpe at den største utfordringen blir å gape over alt arbeidet, smiler Haugan.

Daglig leder i Aktør Eiendom, Petra Emmel, er glad for at Jobzone har etablert seg i bygget.

– Vi var på utkikk etter ny utleier. Da jeg så at Jobzone skulle etablere seg på Finnsnes, tok jeg kontakt med Grete. Jobzone var noe som ville passe hos oss, blant annet fordi vi begge er med i NESO. Jeg er glad for denne løsningen, sier Emmel, som allerede har invitert Haugan til å bruke lunsjrommet deres.

Jobzone skal jobbe innenfor flere næringer i Midt-Troms som blant annet bygg og anlegg, fiskeri og havbruk, administrasjon, økonomi og transport.

– Vi gleder oss sinnsykt til å starte, avslutter Wilsgaard.

Petra Emmel (f.v.), Silje Haugan og Grete Wilsgaard er fornøyde med etableringen av Jobzone på Finnsnes. Foto: Guro Rokstad Clausen