Nergård og Aksel Hansen går sammen om storsatsing

Nergård kjøper den landbaserte aktiviteten i Aksel Hansen, og slår denne sammen med sin eksisterende aktivitet på Senja og Sørøya.

Sjef: SATSER: Aksel Hansen og Nergård går sammen om storsatsing.  Foto: Linda Pedersen

nyheter

Nergård kjøper også 40 prosent av aksjene i Berg Fiskeriselskap. Johan Arild Hansen fortsetter som daglig leder og vil være majoritetseier i Berg Fiskeriselskap. Det kommer frem i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.

Nå vil altså de to selskapene satse stort i Senjahopen.

I pressmeldinga påpekes det at selskapene de senere årene har samarbeidet godt gjennom Senjahopen Handelsstands fiskerigruppe og blant annet jobbet tett med kommunen om å iverksette mudringen og oppgraderingen av havna i Senjahopen.

– Vi har sett at vi kan løfte mer sammen og vi vil nå bli enda sterkere pådrivere for en positiv utvikling i Senjahopen Havn, sier styreleder i Nergård, Tommy Torvanger, i pressemeldinga.

Etter eierskiftet i 2017 har det uttalte målet til Nergård vært å foredle mer av fisken selskapet kjøper. Det vil nå bli en realitet.

– En forutsetning for dette samarbeidet har vært at vi skal skape økt og lønnsom aktivitet i Senjahopen, sier Frank Magne Hansen, påtroppende leder i det nystartede felles selskapet, i pressemeldinga.

Det slås fast at med Nergård sin samlede aktivitet på Senja, både hvitfisk og pelagisk, Aksel Hansen sin aktivitet i Senjahopen og Nergård sin aktivitet på Sørøya blir det nye selskapet en solid aktør i nordnorsk og norsk fiskerisammenheng.

– Vi ser på dette som en god mulighet til å videreutvikle vår aktivitet på Senja og vi gleder oss til å ta fatt, sier Ari Josefsson, Konsernsjef i Nergård.

Det nye selskapet vil kjøpe fisk fra Grunnfarnes til Breivikbotn. I 2017 kjøpte selskapene i overkant av 30.000 tonn hvitfisk og et tilsvarende volum sild, makrell og lodde. Omsetningen vil avhenge av fiskepriser og grad av prosessering, men vil allerede i 2018 passere 700 millioner.

– Vi ønsker å skape mer aktivitet og forutsigbare lønnsomme arbeidsplasser, kommer det frem i pressemeldingen.