Rett ved Senjatrollet på Senja, på ved Straumsnes og Lavoll har Dyrebeskyttelsen i Midt-Troms fått informasjon for en uke siden, om at tre tamme kaniner er etterlatt til seg selv i fjæra. I en uke med flere forsøk har de ikke lyktes å fange kaninene.

– Æres den som æres bør, jeg ikke selv vært der, men et medlem i styret har vært der i tre døgn på krykker og fått bistand fra flere personer som har prøvd å fange de. Området er stort, åpent og ned mot fjæra. Under store steiner har de gravd seg tunneler som noen lykketroll. Ved veien er det stikkrenner de også skjuler seg i. I tillegg er det høyt gress i området så oppgaven deres har vært nærmest umulig, forteller Gry Nyheim i Dyrebeskyttelsen Midt-Troms.

Grusomt

Kaninene har ikke vandret dit av seg selv, forteller Nyheim. Hun mener kaninene mest sannsynlig har blitt satt ut der av mennesker.

– Det har vist seg å være et stort problem mange steder. Spesielt lengre sør. Katter og kaniner blir slippet løs når det er sommer og ferie. Det er helt grusomt og tragisk. De kan bli tatt av rovdyr eller påkjørt. Uten å si det for sikkert så virker det som om det er det som har skjedd her på Senja. Kaninene har blitt dumpet, fortviler Nyheim.

Flere personer

For noen par personer virker det som en umulig oppgave å fange kaninene. Men med hjelp kan saken løse seg lett, mener Nyheim.

– Vi har fått tips om at kaninene kan lett la seg fange om vi har nok folk. 15 personer med kompostgjerder skal kunne samle de sammen raskt, men vi får ikke tak i nok folk. Vi håper at noen som er hjemme og ikke borte på ferie kan tenke seg å hjelpe til, eller er det en umulig oppgave, sier Nyheim.

Å bruke fangstbur slik de bruker på å samle inn katter er ikke et alternativ.

– Det er vanskeligere med kaniner. De kan skade seg i disse burene, derfor kan de ikke brukes, sier Nyheim.

Hun ber om at frivillige tar kontakt med Dyrebeskyttelsen.

– Vi sitter klar med vaktelefonen, eller folk kan gjerne kontakte oss direkte på Facebook-siden vår, avslutter hun.

Tre kaniner forsøkes fanges. Kaninen på bildet er ikke samme som det letes etter på Senja. Foto: Illustrasjonsfoto: Siv Eli Vuolab.