– Det er helt grusomt og tragisk, mener Dyrebeskyttelsen

Tamme kaniner etterlatt i det fri

Etter en uke med flere forsøk på å fange tre etterlatte tamme kaniner i det fri, trenger Dyrebeskyttelsen hjelp.

Lavoll: Ved Finnsæter med Senjatrollet som vi ser på bildet, er kaninene lokalisert i vika ved Straumsnes oppe til høyre i bildet.  Foto: Bjørn Rasch-Tellefsen

nyheter

Rett ved Senjatrollet på Senja, på ved Straumsnes og Lavoll har Dyrebeskyttelsen i Midt-Troms fått informasjon for en uke siden, om at tre tamme kaniner er etterlatt til seg selv i fjæra. I en uke med flere forsøk har de ikke lyktes å fange kaninene.

– Æres den som æres bør, jeg ikke selv vært der, men et medlem i styret har vært der i tre døgn på krykker og fått bistand fra flere personer som har prøvd å fange de. Området er stort, åpent og ned mot fjæra. Under store steiner har de gravd seg tunneler som noen lykketroll. Ved veien er det stikkrenner de også skjuler seg i. I tillegg er det høyt gress i området så oppgaven deres har vært nærmest umulig, forteller Gry Nyheim i Dyrebeskyttelsen Midt-Troms.