Tromsungdom på landsleir

4H fra Troms er selvsagt med når 1000 ungdommer fra hele landet storkoser seg på leir denne uka.

TROMSUNGDOM: Øverst fra venstre: Sofie Rikardsen, Alfred Blixgård, Henrik Engum Pedersen, Vilma Johansson, Mathilde Eriksen, Isabel Bodin, Marianne Aanderbakk, Hilde Ovesen, Sigrid Thomassen, Sebastian Ovesen Sunde, Marianne Sunde, Håvard Engum Pedersen. Nede fra Venstre: Vilde Johansson, Samanta Lydia Andreassen Nordli, Jenny Karen Paus.   Foto: Pressefoto: 4H

nyheter

– Det har vært helt fantastisk! Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker fra hele landet. Vært våken lenge og hatt det trivelig, sier Sigrid Thomassen (17) i Nisa 4H i en pressemelding fra Troms 4H. Hun er på leir sammen med 25 deltakere fra Troms.

Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er mer enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland. Leirdeltakarene kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.

– Jeg valgte å tilbringe tid på leir fordi det er gøy med 4H og det er en stor mulighet for å møte 4Here fra hele landet., sier Samanta Lydia Andreassen Nordli (17).

Hele fylket i sving

Det er 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som er arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres annet hvert år, der fylkene må søke om å holde leiren.  

– Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.
 

       FAKTA OM 4H LANDSLEIR OG 4H

  • 4H Landsleir blir arrangert annet hvert år.
  • I år er mer vel 1000 ungdommer og voksne samlet på Øksnevad i Klepp kommune i Rogaland.
  • Dette er en teltleir, og vi har fått låne bygg og flotte områder på Øksnevad videregående skole til årets leir.
  • Voksne og ungdommer i komiteen har jobbet i to år med å lage til leir.
  • Slagordet for årets leir er «Vidle, fine og blaude»
  • Ungdommene får være med på alle slags aktiviteter, og vi sprer oss over hele Jæren, vi skal til Eigersund, Bryne, Sandnes, Stavanger – og Preikestolen i Forsand kommune.
  • 4H er en landsomfattende barne- og ungdomsorganisasjon. Formålet vårt er å utvikle samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. Mottoet vårt er «lære ved å gjøre».
  • 4H Norge har nesten 14 000 medlemmer fordelt på cirka 600 klubber over hele landet. Medlemsalderen er 10-25 år.
  • 4H Rogaland er arrangør av årets landsleir. 4H Rogaland består av 37 klubbar (inklusive Rogaland Aktive Alumner) med til sammen 1401 medlemer. I Rogaland har vi også en 4H-gård: Vitengarden på Kvia.
  • Landsleiren har en aldersgrense på 14år. Du kan delta det året du fyller 14.