Midt på dagen på søndag ble det målt 25 grader på Bardufoss flyplass, mens det på Langnes flyplass i Tromsø ble målt 24 grader på samme tidspunkt.

Varmen fortsetter

Vakthavende meteorolog Sjur Wergeland ved Værvarslinga for Nord-Norge sier at prognosene går på at vi enda vil ha tre dager til med det samme været og temperaturen som vi hadde på søndag.

– Vi har hatt et høytrykk som har sørget for gode temperaturer over en tid, og det vil etter det jeg kan se vare ut midtveis i neste uke.

– Vi vil etter alle solemerker også få noen dager med tropenetter, med nattemperaturer på over 20 grader.

På kysten

Wergeland sier at det faktisk nok vil være ved kysten man kan få den høyeste temperaturen på natta.

– Det varme havet gjør at temperaturen holder seg høyere der gjennom natta, og derfor blir det varmere på natta der enn på innlandet.

Meteorologen sier at selv om det blir god sommervarme i første halvdel av denne uka, må man også regne med noen regnbyger innimellom, og kanskje litt torden også i det varme været.

– Fra torsdag får vi altså et temperaturfall ned til 17-18 grader, noe som kanskje mange vil synes er mer behagelig.

Wergeland sier at han med oversikt over været til over neste helg kan si at det ser ut til at varmen er i ferd med å forlate oss for denne gangen.

– Men vi er jo nå ved inngangen til august, og vi kan for all del godt få oppleve lange perioder med god og vedvarende varme også da.