– Stikkveiene i hele Mellomlia og området rundt er preget av mange hull og manglende kantsteiner. Det er både store og små hull som kan skade både biler og syklister som ferdes på veiene, sier Stenvold, som selv bor i Mellomlia.

Han har lenge ergret seg over at det ikke ser ut til å bli gjort noe med de mange hullene som preger de kommunale veiene i boligfeltet og området rundt.

– Kommer du nedi noen av hullene med bilen så kan du jo ødelegge forstillinga på bilen. Og kommer det unger på sykkel ned bakkene her og havner med hjulet i ett av hullene så kan de jo tippe og skade seg, påpeker Stenvold.

– Slett arbeid

Han skulle ønske veiherre Lenvik kommune ville gjøre vedlikehold og fylle asfalt i hullene.

– Hullene blir bare større og større når ikke noe blir gjort.

– Jeg synes det er slett arbeid fra kommunen sin side av ved-likeholdet på disse veiene. De er veldig flinke til å pynte nede i sentrum av Finnsnes, men det virker som de har glemt vedlikeholdet på veiene her oppe, sier Stenvold.

Etter det han erfarer er det ikke bare i Mellomlia det er hull i veien.

– Det er ikke bare her, men mange veier i området som har flere små eller store hull i veibanen, sier han.

Han påpeker at de som innbyggere betaler for vann, vei og kloakk.

– Det er ikke slik det skal være. Når man ikke gjør ved- likehold av veiene så blir de bare verre og verre, sier han.

Stram økonomi

Rådgiver ved Plan og tekniske tjenester i Lenvik kommune, Asle Bogen, orienterer på generelt grunnlag om at veivedlikeholdet i kommunen forsøkes ivaretatt innenfor knappe driftsrammer, og at kommunen har et betydelig antall kilometer med vei som skal ivaretaes både med tanke på vintervedlikehold, sommervedlikehold og investeringer i veiinfrastruktur.

– Dessverre har kommunen en stram økonomi og det er begrensa ressurser som er avsatt til vedlikehold av- og investeringer i kommunale veier, sier Bogen.

Han fortsetter:

– Det stemmer at fortau og veiene i og rundt Mellomlia er i dårlig forfatning. Veiene i boligområdene i kommunen, inkludert Mellomlia, er preget av manglende vedlikehold. Kommunen forsøker å drifte de kommunale veiene med knappe driftsrammer, og kommunens driftsavdeling på veisida forsøker å få mest mulig ut av de knappe ressursene som foreligger.

Han skulle ønske de fikk bevilget større rammer til vedlikehold.

– Ideelt sett mener Plan og tekniske tjenester i kommunen at det burde vært avsatt større rammer til veivedlikehold og investeringer i kommunale veier. Men her vil det være en avveining i forhold til de øvrige kommunale tjenesteområdene. Eventuelle endringer med henhold til budsjettrammer må inn i fremtidige kommunale budsjettdiskusjoner, sier Bogen.

LANGE SPREKKER: Flere steder er det lange sprekker i veibanen. Foto: Susanne Noreng
FYLTE ASFALT PÅ HALVE DUMPA: – Kommunen var her for en tid siden og fyllte asfalt i halve bungelen som går over hele veien. Og så dro de, forteller Jan Stenvold. Foto: Susanne Noreng
HULL ETTER HULL: Veiene i og rundt Mellomlia har flere små og store hull. Foto: Susanne Noreng