Dette skjer på biblioteket under Finnsnes i Fest

Filmer, skattejakt og loppemarked

Biblioteket på Finnsnes har aktiviteter for både unge og eldre under Finnsnes i Fest.

Flotte premier: Under bokskattejakten er disse seks barnebøkene premien du kan vinne. Du kan vinne en av dem med å delta på bokskattejakten som foregår i parken, fra tirsdag til lørdag. Uansett når på dagen kan du stikke innom for å gjøre artige oppgaver som rebus, labyrint, bokstavpussling og bokspørsmål. Dette er en gratis uteaktivitet som vil være artig å gjennomføre i det fine været. 

SKattekart: Fra tirsdag - lørdag er det bokskattejakt i parken. Da vil du finne oppgaver som ligner denne. Det er gratis, og alle som deltar får premie. 

Gleder seg: Sigrid Stangnes gleder seg til Finnsnes i Fest starter så de kan få i gang alle aktivitetene de har planlagt. Hun forteller at alle er velkommen på arrangementene, og ellers på bibloteket. 

nyheter

Sigrid Stangnes på Lenvik Bibliotek forteller om alle de artige aktivitetene de skal ha under Finnsnes i Fest.

– Vi skal ha tre arrangementer under festuka. Det er film hver dag, bok- skattejakt i parken og bokloppemarked i Kunnskapsparken. Alle aktivitetene er gratis, forteller Stangnes.

Film

Hver dag klokken 12 er det duket for film i kunnskapsparken. Det er for alle som har lyst å komme, men er primært tenkt for unger.

– Vi starter mandag med en film som er for de aller minste. Tirsdag og onsdag sender vi filmer som kan være kjekke for alle. Torsdag spiller vi en film med ni års aldersgrense, og de to siste dagene, fredag og lørdag, er det på med filmer for den yngre garde igjen, forteller Stangnes, stående foran tavla med info om programmet.

– Det vil være en blanding mellom nye, og klassiske filmer. Alle filmene er gratis, og det er bare å droppe innom Kunnskapsparken, sier hun.

Bokskattejakt

Rundt omkring i parken kan man finne ulike ark med oppgaver på. Deltar du på skattejakten, og løser noen oppgaver, får du premie.

– Å ha bokskattejakt under Finnsnes i Fest er noe vi er vant til å ha. Det er en tradisjon som har vart i mange år. Det som er annerledes i år, fra de andre årene, er at det ikke bare er bokspørsmål. Det vil være forskjellige oppgaver man må løse, for eksempel rebuser, labyrinter og bokstavpussling, i tillegg til noen bokspørsmål. Det er premier til alle som deltar, sier Sigrid Stangnes med et smil.

Skattejakten er en koselig sommeraktivitet for ungene. Tanken med det er at folk kan gå innom parken på veg fra tivoli til sentrum.

– Man kan komme å være med på skattejakten når man vil, i tillegg til at det er gratis. Det er hovedsakelig ment for unger mellom seks og fjorten år, fortsetter Stangnes.

Bokloppemarked

Hele tiden får biblioteket inn nye bøker som skal få plass i hyller. Det er lettere sagt enn gjort - for de kan plutselig ha veldig mange bøker.

– Vi trenger å få vekk litt bøker, så det er et supert tilbud for de voksne som ønsker nye bøker. Vi regner med hver bok vil koste rundt ti kroner. Og det kan være alt fra bøker til barn og voksne, til DVDer og tidsskrifter, forteller Sigrid Stangnes.

Bokloppemarkedet vil finne sted på Kunnskapsparken torsdag fra klokken 12:00 til 19:00.