Har med seg seks dyktige ungdommer

Silje (23) er regissør under årets teater i parken

Tradisjonen tro blir det arrangert teater i parken under Finnsnes i Fest.

SKUESPILLERE: Thea Nilsen (første rekke f.v), Synne Engkrog, Maria Holmen, Torstein Torheim (andre rekke f.v), Vilde Engkrog, Ferdinand Bie og Silje Engkrog er skuespillerene under årets teater i parken. De gleder seg til å vise publikum det de har øvd på. Regissør Silje Engkrog er stolt over skuespillergjengen hun har med seg.  Foto: Mari Bondevik

TROLLMANN: Torstein Torheim skal spille trollmannen Tobias under årets teater i parken under Finnsnes i fest.  Foto: Mari Bondevik

SAMARBEID: Silje Engkrog (t.v) og Jeanette Solbakken har samarbeidet litt for å få et godt resultat til teateret. Jeanette har hjulpet Silje litt på manus, og er klar for å hjelpe henne med regissering, dersom Silje skulle trenge det.  Foto: Mari Bondevik

nyheter

Selv om det faste produksjonsselskapet Rimfrost Produksjon ikke hadde kapasitet til å regissere årets barneteater, vil det fortsatt bli gjennomført. 23 år gamle Silje Engkrog fikk i år tilliten fra den faste regissøren, Jeanette Solbakken, til å regissere skuespillet.

– Jeg er glad Silje kunne ta over teateret. Hun har vært med som skuespiller i flere år, som gjør at hun er vant til å være rundt teater og skuespill. Det er slik at de som har vært med på skuespillet før har lært en del om det å både skrive, produsere og regissere skuespillet. Silje har trivdes med teaterstykkene hun har vært med på, i alle fall de med meg, og hun har da blitt utviklet som regissør. I tillegg til at hun i senere tid har tatt en bachelor i drama og teater som gjør at hun blir enda mer kvalifisert til å ta over, og hun har gjort en kjempegod jobb, sier Jeanette Solbakken som har regissert Barnebyteater i syv år.

Gleder seg

Silje Engkrog gleder seg til å se hvordan skuespillet vil se ut når de er helt klare for forestilling.

– Noe av det som er, eller har vært mest artig, er å følge med skuespillet hele veien. Helt fra jeg satt med et blankt ark til et ferdig skuespill med skuespillere og rekvisitter. Jeg gleder meg til at publikum kan se hva vi har fått til. Årets forestilling heter «Den mystiske skatten», det er ulikt skuespill hvert år. Det gjør at det blir mye vanskeligere for meg som er helt ny. Heldigvis har jeg vært med før, og jeg har en utdanning innenfor dette, som gjør det litt lettere. I tillegg kjenner jeg de fleste skuespillerene fra før av, det har også gjort det mye lettere, sier en spent Silje Engkrog.

Muligheter i nærheten

Silje Engkrog kommer selv fra Finnsnes, men studerte i Tromsø. Hun kjenner på det at det er litt fint å allerede være inne i skuespillmiljøet på Finnsnes. Det gjør ting litt lettere.

– I og med at jeg har vært med på teater her på Finnsnes, og har kontakt med folk i det miljøet, så ble det lettere for meg å få denne muligheten. Det hadde ikke vært like lett i en større by som Tromsø. Jeg håper flere yngre som ønsker å drive med skuespill ser at det er et hav av muligheter, til og med på Finnsnes. Man trenger ikke flytte langt, forteller Engkrog med et smil.

Trollmannen Tobias

Torstein Torheim er med på teatere i år også. Han skal spille Trollmannen Tobias ogg han er ingen fremmed i skuespillmiljøet på Finnsnes.

– Jeg har vært med i fem år, men dette blir nok kanskje det siste året. Jeg vil kalle meg selv en profesjonell amatør, sier Torheim med et smil.

Selv om han har vært med i mange år betyr det ikke at han ønsker dette som karriere.

– Dette er bare en hobby, og i tillegg så er jeg 20 år gammel, og tenker at jeg kanskje begynner å bli litt for gammel for å være med i et teater for barn. Poenget med dette teateret er at det hovedsakelig er for barn, så da må det appellere litt til ungene og. Så jeg trur dette vil være det siste året jeg er med på teateret i parken, men jeg holder alle mulighetene oppe, sier Torstein Torheim med et lurt smil.

Han har tidligere år spilt roller som er mer sprudlende og energisk enn hva trollmann Tobias er.

– Jeg har spilt i Barnebyteateret sammen med Silje, og kjenner henne fra før av. Hun vet hvilke roller jeg har spilt tidligere, så da jeg spurte om jeg kunne få en ny utfordring med rollen min gav hun meg trollmannen Tobias. Det er ny utfordring for meg å spille han, fordi han har en helt annen måte å utrykke seg med bruk av kroppen. Både væremåten og stemmebruken er annerledes, så det har vært en artig utfordring å få spille han, sier Torheim.

Handlingen

«Den mystiske skatten» handler om Fabian som er på jakt etter en skatt. Lite vet han at Trollmannen Tobias har en skatt.

– Jeg vil holde det hemmelig hva selve skatten er, fordi det er en overraskelse.

Passer for alle

Regissør Silje Engkrog, skuespiller Torstein Torheim og tidligere regissør Jeanette Solbakken vil anbefale absolutt alle til å komme.

– Jeg vil anbefale alle å komme. Dette er et skuespill som passe alle sammen, uansett alder. Vi spiller tirsdag og torsdag klokken 15.00, og fredag og lørdag klokken 13:00 ved gapahuken i parken.