Å ha en populær butikk som overlever i gatene på Finnsnes er en god prestasjon. For tiden er det helst de butikkene som holder seg inne på senteret som overlever markedet på Finnsnes.

– Vårt konsept hører ikke helt hjemme i et stort kjøpesenter. Vi foretrekker å være her, i den mest trafikkerte gata midt i Finnsnes sentrum, og jeg skulle ønske at enda flere butikker etablerte seg her i Storgata slik at vi fikk et enda hyggeligere og mer attraktivt sentrum, sier eier Britt Harland.

Verdt å feire

Butikken åpnet dørene sine for fem år siden, og siden har det gått stort sett på skinner. Nøkkelen til suksessen handler om forholdet mellom butikken og kundene.

– Jeg synes det er litt tidlig å kalle det for en suksess, for å ha en butikk i fem år er ikke så veldig lenge når man ser ting i litt perspektiv. Likevel mener vi det er verdt å feire. Nøkkelen bak at vi har kommet hit vi er, er helt klart at det er et marked for butikk-konseptet vårt her på Finnsnes. Mange av kundene våre ønsket større utvalg av kjente merkevarer her, og det har vi klart å gjøre noe med. I tillegg har vi vært heldig å få de merkene vi har ønsket oss og som har appellert til kundene. Vi har også lyktes godt med markedsføringen vår, både i form av bruk av sosiale medier og ved å åpne nettbutikk tidlig. Mange handler på nett i dag fordi de har en travel hverdag, eller ikke finner det de leter etter i butikkene, så da er nettbutikkene enkle å oppsøke når man har ledig tid. For oss var det derfor viktig å også kunne gi dette tilbudet til våre kunder, og vi ser at nettbutikken har blitt et utstillingsvindu som kundene kan besøke 24/7. Vi opplever daglig at kundene som kommer innom forteller at de ønsker å prøve noe de på forhånd har sett i nettbutikken, sier Harland.

Bursdagsfeiring

Onsdag 25. juli feirer klesbutikken fem år. Det skal Britt og de andre ansatte feire med kaker, ballonger og gaver.

– Gaver er det vi som skal stå for. Vi deler ut fine goodiebags til alle kunder som handler i butikken denne dagen. Og vi tror vi skal ha nok goodiebags til alle, så det er bare å ta turen innom for å sjekke ut alt vi har i butikk – både på salg og av nyheter, og i tillegg være med på bursdagsfeiring, sier Harland med et smil.

Større lokaler

Feel Good Store ligger på gatenivå i Finnsnes Senter.

– Vi liker veldig godt å være på gateplan. Med utstillingsvindu mot gata blir det alltid triveligere for folk som rusler forbi i Storgata. Det gjør også at flere kommer innom, sier butikkeieren.

Britt Harland har ingen planer om å flytte butikken inn i det store kjøpesenteret selv om de ønsker større lokaler.

– Vi skal ikke flytte fra Finnsnes Senter. Vi skal bare øke butikkarealet, fortsetter Harland.

Helt siden oppstart har butikken hatt overskudd, noe som har vært viktig for å legge grunnlag for investeringer til videre vekst.

– Vi har hatt overskudd fra år 1 selv om det ikke var så stort de første årene. Etter hvert som vi har gjort oss våre erfaringer har overskuddet økt, og det er vi jo veldig glade for å se, sier eier Harland.

Kundene er viktige

For enhver butikk er det kundene som er viktigst. Det er de som holder butikken i live, og skaper stabilitet.

– Et av målene vi hadde da vi startet, var å skape hyggelige og attraktive aktiviteter for kundene. Det har vi vært tro mot ved å invitere til ulike typer kundekvelder og ikke minst motevisninger. Det har alltid være veldig kjekt og populært, forteller Britt Harland.

– Vi synes det er fint å kunne gi tilbake til kundene som støtter opp om butikken, lojalitet skal alltid lønne seg, og det er det kundeprogrammet vårt handler om, sier Harland og smiler.

LOKALET: Feel Good Store holder til på Finnsnes Senter, hvor de har vært de siste fem årene. Foto: Mari Bondevik