9. juni drepte bjørnen sin første sau i Bardu, og har siden den tid drept over 60 sauer i området. Fellingstillatelse ble gitt og jaktlag har lenge jaktet på slagbjørnen.

16.juli ble så jakta på slagbjørnen avsluttet, da de ikke hadde sett tegn etter bjørnen på en uke. Forrige lørdag ble så ny fellingstillatelse gitt da en ny sau ble funnet død.

Har sett bjørnen

Jaktleder Tore Helberg forteller onsdag morgen at de ikke har lyktes å felle slagbjørnen.

- Slagbjørnen er ikke tatt. Vi har sett spor i området siden vi fikk ny fellingstillatelse lørdag, og vi har også sett bjørnen med selvsyn under jakta, forteller han.

Det var natt til mandag at de så bjørnen i Øvre Bardu mens de jaktet på ham med hunder.

– Vi hadde bjørnen foran oss hele tiden, men hunden gikk seg fast og da fikk vi ikke skudd på bjørnen. Vi måtte berge hunden da den ble stående fast, og mista sjansen til å skyte bjørnen, forteller Helberg.

– Men om bjørnen har trekt seg ut av området nå eller om den fortsatt er her, vet vi ikke.

Avslutter jakta for nå

Fellingstillatelsen gikk ut onsdag, og Fylkesmannen i Troms har besluttet å ikke forlenge den.

– Vi har besluttet å ikke gi noen ny fellingstillatelse, bekrefter rådgiver Andreas Røsæg ved miljøvernavdelingen hos fylkesmannen.

– Det har vært stille siden det siste tapet av sau og siden det siste forsøket natt til mandag, forklarer han.

Røsæg sier de imidlertid fortsatt er i beredskap.

– Både vi, Statens Naturoppsyn, jaktlag og andre involverte er fortsatt i beredskap, og vi vil vurdere fortløpende om det blir nødvendig med ny fellingstillatelse, sier han.