Produsent og bookingansvarlig for Finnsnes i Fest, Krister Viken, forteller at man i år satser enda mer på lokale talenter.

– Det er så masse talent i Midt-Troms, men så er det veldig få plasser hvor de kan få opplevelsen av å stå på en stor scene med full produksjon. Gjennom å booke dem til dette håper vi å være med på å gi dem den opplevelsen, og på den måten løfte dem opp og frem. De fortjener sjansen.

Han tror nemlig den lokale forankringen er viktig for deler av publikum.

– Dette er et tilbud for hele familien, og derfor har vi bevisst brukt blant annet kulturskolen tidligere. Det er gjerne en del foreldre, onkler og tanter som kommer på disse konsertene og skaper en god ramme rundt konserten sammen med ungdommen.

Utvikling

Leder for Fresk ungdom, Rune Ottarsen, er ikke i tvil om at dette er en enestående mulighet for lokale talenter.

– Dette handler om å utvikle seg som vokalister, men også personlighet på scenen. I så måte er dette den største arenaen i regionen for å gjøre det. Nå har vi brukt mye tid på å jobbe med presentasjon av tekst og sceneliv, sier han.

Han tror også at muligheten til å spille på samme scene som en av Norges mest populære artister, Julie Bergan, er en god erfaring.

– De har nok litt å lære av Julie Bergan, spesielt i form av hvordan hun bruker scenen og selger seg selv. Det er jo det dette handler om, og nå får de muligheten, sier en fornøyd Ottarsen.

Stort løft

Vokalist i Målselv-duoen The Promotion, Ruben Kåre Nesvold, sier at ting har skjedd fort for dem de siste månedene.

– Vi startet med en liten jam-kveld på Hugos pub i vinter. Etter det har vi hanket inn masse spillejobber.

Han er ikke i tvil om at dette er den største spillejobben de har hatt så langt.

– Uten tvil. Dette blir er et veldig stort løft for oss og et tegn på at vi gjør noe riktig.

For Nesvold og band-kamerat Jonas Leonardsen blir det spesielt å spille med en så kjent artist som Julie Bergan.

– Klart det blir stas. Vi ventet ikke helt det, men da vi fikk forespørselen takket vi ja med en gang, sier Nesvold.

Flytter til sentrum

I år flytter festivalscenen inn til sentrum. Det tror Viken man kan tjene på.

– Nå flytter vi hele greia inn i sentrum. De siste årene har vi hatt en kjempefin festival, men nå får vi tilbake sjarmen av å ha det i bysentrum.

Selv om det mot formodning skulle komme færre publikummere enn tidligere år, tror han ikke det vil merkes.

– Vi komprimerer konsertområdet og gjør det mer intimt. Da vil det også bli et helt annet trykk inne på området, selv med mindre folk enn tidligere, lover Viken.

Variert

For de som tar turen til konserten tirsdag under festuka, kan Viken by på et variert musikals repertoar fra scenen.

– Du har Julie Bergan som er en popartist med mye kul musikk, også er det The Promotion som spiller en blanding av pop og rock. Fra Fresk ungdom får vi stor variasjon med alt fra rock&roll til ballader. Det er veldig variert.

Rune Ottarsen på sin side lover at de har tatt hensyn til et stort aldersspenn.

– Det er noe for enhver smak i vårt repertoar. Vi vet jo at det antakeligvis kommer til å være en del voksne der også. Samtidig holder vi oss til det vi er gode på, som vi vet treffer publikum.

Viken tror konserten kan bli en flott opplevelse.

– Her får vi se lokal ungdom sammen med en av Norges største popstjerner. Jeg tror det kan bli flott, avslutter en fornøyd Viken.

FRESK UNGDOM: Fra venstre: Nicoline Heiberg-Evenstad, Isabel Bodin, Silje Lange, og Eskil Løkstad Hansen. Foto: Rune Ottarsen
THE PROMOTION: Ruben Kåre Nesvold (t.h) og Jonas Leonardsen i The Promotion spiller på ungdomskonserten under årets FiF. Foto: Øyvind Aronsen