Frivillig innsats under Finnsnes i fest

– Vi blir som en stor frivillighetsfamilie

De frivillige på Finnsnes i Fest passer på både barn, voksne og hverandre.

FAMILIE: – Vi har det alltid kjekt som frivillige under FIF. Vi blir som en stor frivillighetsfamilie. Alle tar vare på hverandre, sier ansvarlig for de frivillige under Finnsnes i Fest, Siv Rasmussen.   Foto: Privat

GLEDER SEG: Ansvarlig for de frivillige, Siv Rasmussen, gleder seg til Finnsnes i Fest starter.   Foto: Mari Bondevik

nyheter

Finnsnes i Fest vokser og vokser, det gjør også nødvendigheten for de frivillige. Ansvarlig for de frivillige, Siv Rasmussen, forteller om samholdet og opplevelsen rundt det å være frivillig.

– Det er slitsom å være frivillig, enten du er vakt eller bartender har du lange dager med mye jobb og stress. Vi har et rom som kalles vaktrommet hvor de som er på vakt kan få ta seg en pause og slappe litt av før de går ut i ilden igjen. I tillegg vet jeg det er mange som synes det er kjipt å jobbe i selve helga, men selv om du er bartender eller vakt så får du med deg konsertene likevel. Du står i området og lytter og nyter musikken, Det er ikke det samme som å stå foran scenen og være på konsert, men du får en opplevelse likevel, sier Rasmussen.

Fikser seg alltid til slutt

Selv om Siv Rasmussen enda ikke har alle de frivillige hun trenger er hun ikke bekymret for at det ikke kommer flere.

– Vi får alltid tak i flere frivillige. Jeg er ikke bekymret, selv om det bare er en liten uke til festivitetene setter i gang, Vi har hatt noen faste frivillige som har vært med oss så lenge jeg har jobbet her, og det vil da si i minst fem år. Det er omlag 10-15 faste som kommer tilbake hvert år. I tillegg til at mange av de frivillige skaffer flere frivillige. Flere av de yngre verver venner eller familie til å være med, sier Rasmussen.

Uansett hvor tidlig man vet når Finnsnes i Fest er, så vet man sjelden om man kan før noen uker tidligere.

– Jeg merker at folk begynner å lande når det gjelder planene for sommerferien, i alle fall for FIF-uka. I dag tidlig klokka åtte tikket det inn flere meldinger om at de ønsket å delta som frivillig under festen. Det er alltid noen som sier i fra et halvt år før, og noen som sier i fra noen dager før. Alle er like velkommen og vi setter like stor pris på dem alle, fortsetter Frivillig Ansvarlige under Finnsnes i Fest.

Mangler folk

Finnsnes i Fest starter for fullt mandag 30. juli, likevel er det plass til flere frivillige.

– Vi mangler enda noen som kan stå og passe på hoppeslott i parken, og vi trenger folk til å være bartender og vakt i helga, konstaterer Rasmussen.

Siv Rasmussen håper flere kommer i løpet av dagene før det starter.

– Vi har det alltid kjekt som frivillige under FIF. Vi blir som en stor frivillighetsfamilie. Alle tar vare på hverandre, avslutter Siv med et smil.