– Det ser slett ikke ille ut. På mandag ser det ut til at vi får en front med litt regn på formiddagen eller ettermiddagen, men den vil passere ganske fort, forteller hun.

Våt start

Starten på uka ser ut til å bli litt grå og våt. Og ifølge Svanevik kan man vente seg temperaturer på høyde med de siste dagene.

– Vi kommer nok til å ligge mellom 15 og 18 grader, som sagt med litt regn på dagen.

Men allerede tirsdag ser det ut til å bedre seg.

– Tirsdag skal bli helt grei. Da ser det ut til at vi får litt høye skyer, slik at det ikke blir strålende sol, men nok til at temperaturene vil stige til opp mot 20 grader. Og noen steder over 20, hvis man er heldig. Det blir også ganske rolige vindforhold, forteller Svanevik.

Mer regn, så sol

Onsdag derimot kan det se ut til at det blir mer regn over midtfylket.

– Onsdag får nok litt bygeaktivitet igjen. Det blir mest ettermiddagsbyger, og kanskje er man så heldig at det kommer først på kvelden eller natta.

Når helgen begynner å nærme seg, lover Svanevik at man igjen skal få gode temperaturer.

– Mot helgen bygger det seg opp et høytrykk. Når det kommer så ser det ut til at vi kan få riktig så fine temperaturer. Da kan det bli tett opp under 30 grader i indre strøk, og litt lavere på kysten.

Strålende helg

Spesielt lørdag og søndag ser det ut til å bli riktig pent ifølge meteorologen.

– Ja, lørdag og søndag ser ut det ut til å bli veldig bra. Da ligger temperaturene fortsatt på rundt 25 grader, og det blir lite skyer. På søndag ser vi en endring. Da kan man nok vente seg byger igjen utover dagen.

Men sjansen er stor for at man får godt med sol og varme også på søndag før bygene tar over.

– Bygene kommer nok ikke før på ettermiddagen eller kvelden, så starten av dagen ser ut til å bli bra.

Hun tar også forbehold om at man kan få både tåke og byger når temperaturene blir som de blir.

– Som alltid når vi får dette været, så er det utrygt for at både tåke og byger kan komme. Nå er det jo fortsatt en uke igjen til helgen, men prognosene ser bra ut. Det som er sikkert er at det vil bli varmere.

Fortsatt mye igjen av sommeren

Svanevik sier også at det ikke er grunn til å frykte at sommeren er over helt enda.

– Nei, absolutt ikke. Den er langt fra over, og det kan fort bli mye godt vær fremover, speiselt i august, avslutter hun.