Sigdal Kjøkken er en norsk kjøkkenleverandør som åpner på Finnsnes med nytt konsept. Merket er snart 70 år gammel, og har rundt 50 butikker i Norge. I Nord-Norge er det kun i Alta Sigdal Kjøkken holder til. Finnsnes er neste på lista, og deretter står Tromsø for tur.

– Vi jobber med å få tilbake Nord-Norge etter at vi gikk ut fra Per Strand, forteller salgsdirektør Håvard Vatne.

Vatne forteller at de prøver å tenke nytt fremover, og om et nytt kjøkkenkonsept han gleder seg til å vise frem.

Trekantet skap

– Normalt når man går inn i en kjøkkenbutikk er det mange utstillinger som kundene kan se på, også får de en katalog med seg hjem. Vi ønsker å gjøre noe nytt hvor det bare er kunden sin kreativitet som setter grenser, sier Vatne.

Han forteller om vareprøver som skal være tilgjengelig for kundene slik at de selv kan sette sammen kjøkken og se hva som passer sammen av plater og farger.

– Vi skal selvfølgelig ha noen utstillinger, men vi legger vekt på at kunden skal delta. Vi skal ha mange prøvevarer fremme slik at kunden kan mikse og matche. Siden vi har fabrikk i Norge, har vi mulighet til å gi kunden nesten hvilken som helst farge på kjøkkenet. Vi har også egne møbelsnekkere i Sigdal kommune, som kan lage møbler på bestilling fra kunden. Vil de ha et trekantet skap, så kan de få et trekantet skap, humrer Vatne.

Virtuell virkelighet

Salgssjefen forteller at når kunden har en idé og har funnet ut hvordan sitt potensielle kjøkken skal se ut av fonter og farger, blir kjøkkenet tegnet til kunden. Deretter får kunden med seg VR-briller hjem, slik at de kan få et 3D-bilde av kjøkkenet de har fått tegnet.

– Da får man se kjøkkenet slik det blir, og det blir enkelt å se om det passer bedre med en annen farge eller om det er noe som skal forandres på. Denne ordningen skal være lett å bruke både for kunden og oss.

En av de første

– Finnsnes er det første stedet vi tar dette med i en bylokasjon, og ikke inn på et senter. Bygginga av Sigdal Kjøkken på Finnsnes er et samarbeid mellom lokale og de som sitter sentralt, så jeg gleder meg veldig til å se den ferdige butikken. Finnsnes er også en av de nye stedene vi starter med det nye konseptet, med prøvevarer lett tilgjengelig, produktkort og kjøkken i 3D, forteller Vatne og legger til at de jobber for å få flere butikker i Nord-Norge fremover etter de har åpnet på Finnsnes.

Stor åpning

Salgsdirektøren forteller at de har troa på den nye måten å drive kjøkkenbutikk på, og gleder seg til å åpne på Finnsnes.

– Vi skal ha stor åpningsfest en uke til ende! Vi skal blant annet ha besøk av kokker og ha konkurranser, så dette blir bra, avslutter Vatne.