Klokken 11 i formiddag startet bisettelsen av tidligere fiskeriminister og fylkesordfører, Jan Henry T. Olsen.

Mange kjente personligheter fra Olsens offentlige liv har tatt veien for å følge den tidligere fiskerimimisters bisettelse. Fra regjeringen stiller fiskeriminister Per Sandberg.

- Det er trist å meddele at min og vår kjære Jan Henry gikk bort tidlig i morrest, trist for oss, men familien er enig om at det er en lettelse for ham at han omsider har fått fred for alle plager som sykdommen påførte ham, skrev kona, Laila Lanes, på Facebook.

Arbeiderpartipolitikeren Jan Henry T. Olsen var fylkesordfører i Troms fra 1991 til 1992, og deretter fiskeriminister frem til 1996. Han var sentral i forhandlingene mellom Norge og EU, hvor han fikk tilnavnet «No Fish Olsen», da han i forhandlingene sa at Norge ikke hadde noen fisk å gi bort. Med tiden snudde han imidlertid i synet på EU, og gikk inn for at Norge burde bli medlem.

Den tidligere fiskeriministeren sto fram om livet med Alzheimers i 2008, da han var 51 år gammel. Han har siden vært åpen om sykdommen.

I 2008 kåret iTromsø Jan Henry T. Olsen og kona Laila Lanes til Årets tromsøværing for deres åpenhet om Alzheimers-sykdommen.

Foto: Ronald Johansen, iTromsø