I dag la UiT fram opptakstallene på en pressekonferanse sammen med Kunnskapsdepartementet i Oslo.

Flest studenter fra Nord-Norge

I år har 6.871 studenter fått tilbud om studieplass ved UiT. Dette er 16,4 prosent flere enn i fjor.

– Det er fantastisk for landsdelen og for landet. Av de store universitetene i Norge er det UiT som øker mest. Et godt studietilbud, en spennende landsdel og gode jobbmuligheter gjør at rekordmange ønsker å studere ved UiT. Vi gleder oss til å ta imot de nye studentene, sier prorektor for utdanning, Wenche Jakobsen, i en pressemelding.

Fortsatt kommer de fleste av studentene fra Nord-Norge, men stadig flere kommer fra lenger sør i landet. I år kommer over 40 prosent av studentene fra utenfor Nord-Norge.

Lærerutdanningen er mer populær

De studiene det er venteliste på er blant annet medisin, sykepleier, psykologi, odontologi og rettsvitenskap. Og lærerutdanninga blir stadig mer populær, både ved UiT og i resten av landet.

– Vi opplevde rekordstort opptak til lærerutdanningene i fjor og en økning på 26 prosent i år er helt fantastisk. Norge og Nord-Norge har et stort behov for flere lærere og vi er svært glade over at nesten 800 får tilbud om å studere ved UiT, sier Jakobsen.

I fjor fikk 628 studenter tilbud om opptak ved lærerutdanninga, i år er tallet 793. Totalt har 11.202 søkere fått tilbud om studieplass ved en av lærerutdanningene.

– Dette er veldig gode nyheter. Det er stort behov for flere lærere med god kompetanse i skole og barnehage, og regjeringen satser derfor på å utdanne flere lærere. Selv om det er flere som fått tilbud, så er det fortsatt behov for å rekruttere enda flere til lærerutdanningen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø i en pressemelding.

Fortsatt mulig å søke

Det er fortsatt ledige studieplasser i landet. På nettsidene til Samordna opptak kan du fortsatt søke på noen studier.

– Jeg oppfordrer søkere som står uten studietilbud å være raske med å sjekke nettportalen. Nå er det løpende opptak som gjelder, og det er fortsatt mulig å finne spennende studier, sier Nybø.

PRESSEKONFERANSE: Prorektor Wenche Jakobsen (t.v.) og minister Iselin Nybø på pressekonferansen i Oslo. Foto: Inger Elin Utsi/UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET