Troms

15.23

Brannen på Evjen: Brannvesenet har kontroll på brannen. Ikke fare for spredning, skriver politiet på Twitter.

15.13

Politiet melder på Twitter at de mottok en melding fra brannvesenet klokken 14.35 om lyngbrann i Evjan i Målselv. Brannvesen og politi skal være på stedet. Slukningsarbeid er iverksatt.

01.45

UP beslagla to førerkort i Lavangsdalen på grunn av for høy fart. Politiet målte kjøretøy i 119 og 118 km/t i en 80-sone. Det melder politet på Twitter.

Finnmark

11.07

Nødetatene har rykket ut på bakgrunn av melding om mulig gasslekasje i NRK-bygget. Lukt var årsak til bekymring, og brannvesnet har sjekket ut forholdene. Brannen merkes som ikke skadelig, melder politiet på Twitter.

02.33

Politiet melder på Twitter om røykutvikling i et teknisk rom ved Vadsø fengsel, men er uten åpne flammer. Brannpersonell var inne i rommet for å lokalisere kilden til røykutiklingen. Røyken er ikke til fare for verken innsatte eller ansatte.

Nordland

11.10

Politiet stanset en semitrailer med svært lang last på Fauske. Lasten var på 25,2 meter, noe som er over tillatt lengde. Føreren er fra Litauen og han ble tatt med til lensmannskontoret for avhør. Hengeren blir stående igjen på stedet. Det melder politiet på Twitter.

06.16

En båt på 31 fot sto i brann på Tomma, og den var ikke til å redde. Eieren og skipperen er tatt ombord i en foringsbåt, de fremsto som uskadd. Det melder politiet på Twitter.

06.36

Politiet har pågrepet en mann i Valnesfjord i forbindelse med en voldsepisode/slossing i en hytte. Den pågrepne er beruset og sitter nå i arrest. Det melder politiet på Twitter.

05.46

Politiet melder på Twitter at de har pågrepet en beruset ungdom i 20-årene i Bodø, Stormyra. Han skal ha knust kortautomaten i drosje, og deretter knust et vindu på et bolighus. Han ble satt i arrest.

01.47

På Sortland ved Litlevatnet har AMK, RK og politiet bistått i forbindelse med en drukningsmelding. En ung mann var bevisstløs, og ble sendt videre med ambulanse. Politiet melder på Twitter at de har grunn til å tro at nattbading og alkohol har en sammenheng med hendelsen.

01.35

Politiet i Nordland melder om to personer som har blitt siktet for ruskjøring, og hvor bevissikring er iverksatt. Den ene sjåføren var en mann i 20-årene i Rønvik, mens den andre var en kvinne i 30-årene i Korgen. Det melder politiet på Twitter.

01.29

NSB meldte i natt om en påkjørt sau i Bjerka ved Mula. Det skriver politiet på Twitter.

Norge

En person ble funnet død i Maridalen onsdag ettermiddag. En mann er pågrepet og siktet for drap og likskjending, opplyser Oslo-politiet. Les mer.

98.000 søkere har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak til høyere utdanning, 4.176 flere enn i fjor. IKT-utdanninger har hatt en økning på 17 prosent. Les mer.

En 33 år gammel kvinne er i Aust-Agder tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for å ha svindlet sine svigerforeldre og forsøkt å lure en rekke banker. Les mer.

En mann i slutten av 60-årene skal ha fått en traktor delvis over seg i Ålen i Trøndelag. Mannen er fløyet til St. Olavs hospital med luftambulansen. Les mer.

En mann i slutten av tenårene fikk natt til torsdag livreddende hjelp etter en badeulykke på Sortland i Nordland. Han var bevisstløs i mer enn 45 minutter. Les mer.

To personer har omkommet i en singelulykke med motorsykkel på E16 ved Dale i Hordaland. Les mer.

En taxisjåfør stakk av fra en ulykke der en fotgjenger ble påkjørt ved Olaf Ryes plass i Oslo. Fotgjengeren er på sykehus, men skadene synes å skyldes rus. Les mer.

Verden

Flere tusen syrere ble torsdag evakuert fra byene Foua og Kefraya i Syria, og byene er nå tømt for folk, ifølge SOHR. Les mer.

Det israelske parlamentet har vedtatt en ny lov som definerer landet som «en nasjonalstat for det jødiske folk», der kun jøder har selvbestemmelsesrett. Les mer.

Britisk politi mener de har identifisert flere mistenkte gjerningspersoner etter giftattentatet mot Sergej Skripal og hans datter Julia. Les mer.

En mann i 20-årsalderen er brakt til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt funnet med skuddskader i en bil i Malmö i Sverige natt til torsdag. Les mer.

Busser med sivile kjørte torsdag morgen ut av Foua og Kefraya i Syria, ifølge AFP. Flere tusen skal få forlate områdene som har vært beleiret siden 2015. Les mer.

To ukontrollerte skogbranner gjør at Hanåsen, Binnäset og Björnsjövallen i Bräcke kommune i Jämtland og i Kårböle i Ljusdals kommune i Gävleborg evakueres. Les mer.