Sommerferga mellom Kvaløya og Senja om sommeren er en populær rute for bilførere, og forbindelsen er full av kjøretøy hele dagen. Ofte blir det stående mange biler igjen på kaia som må vente på neste avgang. Ferga som kobler Senja og Kvaløya har totalt plass til 23 biler, skriver Nordlys. Ferga kjører fra slutten av april til starten av september.

Lange køer

Kaptein Tor Kristian Larsen forteller til Nordlys om Brensholmen hvor det var hele 110 biler som totalt sett ikke kom med på ferga den dagen. På tirsdag var det to bobiler som ikke fikk plass, de overnattet på kaia.

– Vi trenger ei ferge som er dobbelt så stor, sier Larsen til Nordlys.

Få sure miner

Selv om det bli kø på fergekaia, er det få sure miner blant de som må vente lengre enn forventet.

– Det er ikke mange som blir sinte på oss. De fleste tar det hele med fatning. Jeg synes nesten det var verre før, sier Larsen, som har vært kaptein i åtte år.

Det er også hvilebestemmelser som mannskapet må følge. Det medfører at førere må vente ekstra lenge midt på dagen om de ikke rekker elelr får plass på den planlagte fergen.

Større ferge

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp) vil ha en endring.

– Det blir helårsdrift og større ferge fra 2020 eller 2021. Det har fylkestinget allerede bestemt, forteller Prestbakmo til Nordlys og legger til at anbudspapirene skal lages nå til høsten.

– Vi skal doble kapasiteten og få på plass ei ferge som har plass til 50 biler. Men i den forbindelsen må vi også bygge om og tilpasse fergekaiene. Så det er en omfattende jobb, avslutter Prestbakmo.