Nyhetsdøgnet 18. juli

Dette er en oppdatering av lokale, nasjonale, regionale og internasjonale nyheter.
nyheter

Svanelvmoen kl. 19.35: Troms politidistrikt melder på Twitter at det er gjennomført en trafikkontroll ved Svanelvmoen på Senja onsdag ettermiddag. Kontrollen resulterte i syv forenklede forelegg på grunn av høy hastighet. Høyeste måling va 83 kilometer i timen i 60-sone.

Troms

12.14

Jenta som var savnet i Nordreisa er funnet i god behold. Hun kom gående ned til avtalt møtested på egenhånd. Det skriver politiet i en melding på Twitter.

11.22

Dagbladet skriver at politet har satt i gang en større leteaksjon etter jenta i tenårene som er savnet i Nordreisa.

– Hun skulle ut på en ganske lang tur. Hun er turvant, er godt utstyrt og har med både hund og kart, sier operasjonsleder Eirik Kileng, ved Troms politidistrikt, til Dagbladet.

Dagbladet skriver at politiet har satt inn Sea King-helikopter, sivilforsvaret, frivillige og norske redningshunder.

10.18

Det er iverksatt leteaksjon etter ei jente i tenårene i Nordreisa. Hun skal være turvant og ha med godt utstyr. Søket er iverksatt fordi jenta ikke har returnert til avtalt tid. Det skriver politiet i en melding på Twitter. NRK Troms skriver at jenta dro på tur i forrige uke, og skulle komme tilbake tirsdag kveld. Helikopter er satt inn i søket, opplyser NRK.

08.46

Politiet melder på Twitter at den savnede kvinnen er funnet i god behold, og at hun var på en hytte uten dekning. Det hadde skjedd en misforståelse i forhold til hvor lenge hun skulle være på tur. 

07.27

Den savnede kvinnen sin bil er nå lokalisert på Kvaløya i et turområde. Det iverksettes søk med helikopter og frivillige mannskaper. Det melder politiet på Twitter. Eirik Kileng, operasjonsleder i Troms politidistrikt, forteller til NRK Troms at kvinnen dro på fjelltur tirsdag formiddag, og det har blitt igangsatt leteaksjon.

05.27

En kvinne i slutten av 40-årene er savnet etter at hun dro på fjelltur i går i Tromsø. Politiet melder om at de ikke vet hvilket fjell kvinnen befinner seg på. Hun skal ha kjørt en sølvfarget Ford Focus. Dette melder politiet i en melding på Twitter. De ønsker informasjon om noen ser denne bilen.

Finnmark

11.50

Politiet har rykket ut til en bilbrann ved Storfjellet mot Pasvik i Kirkenes. Det melder politiet på Twitter. De oppdaterer med at det var to personer i bilen, og at de hadde klart å slukke brannen selv. De hadde innhalert litt røyk.

08.45

I Alta har en mann på 32 år og en kvinne på 20 år blitt siktet for kjøring i samme bil i ruspåvirket tilstand. Ingen av dem hadde gyldig førerkort. En senere oppdatering forteller at det også ble gjort beslag av narkotika på kvinnen. Det melder politiet på Twitter.

Nordland

13.27

Det har blitt avholdt laserkontroll i Breivika i Tjongsfjorden, og politiet melder på Twitter at fem forenklede forelegg har blitt utskrevet. Høyeste fart var 90 km/t i 60-sonen. Vedkommende som kjørte i 90 km/t har fått førerkortet beslaglagt, skriver politiet.

11.08

Politiet har kommet på plass ved ulykken i Storforshei. Politiet melder på Twitter at det er ingen alvorlige personskader, MC-føreren blir undersøkt av ambulansepersonell. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med at MC-føreren tok en forbikjøring, og kom dermed i kontakt med bilen.

10.51

Politiet melder på Twitter om en trafikkulykke ved Storforshei i Mo i Rana. Det skal være en bil og en MC involvert, og det opplyses om at nødetater er på vei til stedet.

10.20

Politiet er på stedet hvor raset skjedde, og er i ferd med å undersøke området. De skriver på Twitter at det er ingen tegn til at det har vært folk i eller i nærheten av raset.

10.14

Det har vært et steinras i Svolvær fra fjellet Spikeren. Politiet er på vei til stedet, opplyser de på Twitter.

08.51

I Mosjøen rykket politiet ut til en melding om arbeidsulykke på Skog. En mann skal ha ramlet fra en flishugger. Mannen som var involvert er fraktet fra stedet i ambulanse. Han var bevisst, men hadde smerter i rygg og nakke. Det melder politiet på Twitter.


Tirsdag 23.28

Politiet skriver i en melding på Twitter om en mann i 30-årene i Bodø som blottet seg for flere. Mannen er satt i arrest.
Norge

Hittil i år har det blitt sendt ut 2.488 personer, mot 2.866 ved samme tid i fjor. Det utgjør en reduksjon på 13 prosent. Les mer.


En mann i 80-årene som ble funnet livløs i vannet i Rygge i Østfold tirsdag, er død. Les mer.


Landbruksdirektoratet har opphevet den generelle tollnedsettelsen for import av storfekjøtt på grunn av fôrkrisen som rammer Sør-Norge som følge av tørken. Les mer.


To menn fra Litauen fremstilles onsdag ettermiddag for varetektsfengsling, siktet for grov vold mot to andre menn i Oslo tirsdag 10. juli. Les mer.


Bisettelsen til Thorvald Stoltenberg blir torsdag 2. august klokken 13.00 fra Oslo Domkirke, opplyser familien til NTB. Les mer.


Det er innført droneforbud mens politiet leter med likhunder etter den savnede Truls Henrik Johansen (23) i sjøen utenfor Øksnes i Vesterålen. Les mer.


De mange skogbrannene som har herjet i Sør-Norge de siste dagene er nå under kontroll eller slukket helt. Flere steder er det fortsatt en del røyk og ulming. Les mer.


Regjeringa må forsikre om støtte til frakt av fôr dit det trengs, for å unngå at det må slaktes unødvendig mange dyr som følge av tørken i Sør-Norge, mener Ap. Les mer.


Brannvesenet har fått kontroll på en husbrann i Ytre Enebakk i Akershus. To beboere er ute av huset, og ingen ble skadd i brannen. Les mer.


Etter en hektisk tirsdag formiddag med flere titalls branner på Sør-Norge, kom det stadig inn meldinger om nye skogbranner. I Hedmark er flere hus evakuert. Les mer.


Ifølge kilder som TV 2 har snakket med, sitter politiet på overvåkningsbilder som viser drapshandlingen som fant sted i Vadsø lørdag kveld. Les mer.


Oslofjordtunnelen er onsdag morgen stengt i begge retninger etter en møteulykke, opplyser politiet. En person sitter fastklemt i en bil. Les mer.
Verden

Spionsiktede Frode Berg (62) vil sitte varetektsfengslet i Russland i ytterligere to måneder. I forkant av fengslingsmøtet var Berg imidlertid optimistisk. Les mer.


Onsdag settes to italienske skogbrannfly inn for å slukke skogbranner i Sverige. Landet ber EU om å sende flere skogbrannhelikoptre. Les mer.


Skogbrannene i Sverige er svært krevende for landets nødetater. Onsdag settes to italienske skogbrannfly inn for å slukke flammene. Les mer.


Tyrkia avslutter unntakstilstanden innført etter kuppforsøket i 2016. Siden den gang er 80.000 mennesker blitt fengslet, mens enda flere har mistet jobben. Les mer.


Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom medlemmer støttet planene om et felles tollregime med EU, ifølge The Times. Les mer.


Minst tre arbeidere er funnet døde etter at to bygninger kollapset utenfor New Delhi i India tirsdag kveld, opplyser lokalt politi onsdag. Les mer.


Mexicos påtroppende president, Andrés Manuel López Obrador, vil undersøke muligheten for å legalisere narkotika for å få bukt med volden i landet. Les mer.


Minst to personer omkom da styrker som støtter Nicaragua-president Daniel Ortega angrep regjeringsmotstandere i Masaya tirsdag. Les mer.


Spesialetterforsker Robert Mueller ber om immunitet og anonymitet inntil videre for fem mulige vitner i saken mot Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Les mer.


Politiet i Texas pågrep tirsdag en 46 år gammel mann ute på prøve, mistenkt for å stå bak tre drap den siste uken. Les mer.