Hiwa har engasjert mange mennesker på Finnsnes, og mange både involverte og engasjerte seg i saken for å få godkjent opphold for han.

I Idretten har han også gjort en forskjell

– Det var på tide at Hiwa fikk oppholdstillatelse. For turnen sin del så er han en fantastisk positiv mann, som har vært med oss i rundt ti år. Han er et supert forbilde for ungene, og det er helt utrolig at han er så positiv til tross for alt han har gått gjennom på privaten. Han er en vi ønsker å ha i lokalsamfunnet, sier leder i FIL Turn, Morten Karolius.

–Jeg måtte hyle litt

Da Shariatzadeh fikk beskjed om at han hadde fått oppholdstillatelse etter lange ti år ble han så glad at han måtte hyle litt.

Vil takke mange

Shariatzadeh var rørt over telefonen når han snakket om hvem han ville takke, for det er så mange som har hjulpet han.

– Det engasjementet som er på Finnsnes er helt utrolig. Folk bryr seg virkelig. Jeg må bare takke alle som har vært der for meg både psykisk og økonomisk. Jeg hadde aldri klart det uten hver og en av dem. De som har vært rundt meg og støttet meg gjennom hele denne kampen har vært viktige for meg. Jeg vet ikke om jeg hadde klart meg uten dem. For ikke å snakke om den økonomiske støtten. Hadde jeg ikke fått min gode advokat hadde jeg hvertfall aldri klart det. Han har gjort en veldig bra jobb. Alle de som har vært med å hjulpet meg har spilt en stor rolle i denne kampen. Jeg er evig takknemelig, forteller Hiwa.

«La Hiwa få bli»

Katrine Boel Gregussen skriver på Facebook at hun fikk ny tro på hjemplassen, Finnsnes.

– Den dagen vi gikk i fakkeltog og 200 mennesker samlet seg for Hiwa på en kald desemberkveld, fikk jeg troa på hjemplassen min igjen, skriver Gregussen.

Kommunestyret stemte i flertall for at Hiwa Shariatzadeh skulle bli, «La Hiwa få bli» het uttalelsen.

Engasjert

Som 16-åring kom Hiwa Shariatzadeh til Norge fra Iran. Han har bodd på Finnsnes store deler av de ti årene han har vært i Norge, og han har engasjert seg i flere forskjellige lag og foreninger.

– Hiwa har vært styremedlem i frivilligsentralen, og er veldig engasjert og aktiv på møtene. Han er en flott ung herremann som har bidratt mye i styremøtene og i det arbeidet som gjøres av frilligsentralen, forteller styremdlem Elin Byberg.

I tillegg til å ha vært styremedlem og engasjert i frivilligsentralen så har han også vært turn-trener for FIL Turn.

– Hiwa kom til oss som 16-åring for mange år siden. Han startet som turner og vi skjønte fort at han var en engasjert fyr. Han ble tatt med og er en av de aller mest skolerte trenerne vi har. Han er veldig frempå, positiv og virkelig et fotbilde. Det er ikke bare å finne en som han, kontaterer leder i FIl Turn Morten Karolius. (per. 2016)