– Nå har vi entrepenøren jobbet her siden månedsskiftet juni/juli. Det er godt å se at vi er kommet i gang etter å ha jobbet med regulering og prosjektereing i ett år. Det sier byggeleder i Statens vegvesen, Ingvild Karlsen.

Hun er på stedet for å ta en av de jevnlige vernerundene på anleggsområdet, og forteller at hun er fornøyd med det hun har sett.

– Jeg er absolutt fornøyd. Vi har en veldig god dialog med Målselv maskin og transport som er entrepenør på prosjektet, forteller Karlsen fonøyd.

Krevende jobb

Karlsen kan også fortelle om en krevende jobb man nå har gått løs på.

– Det er mye fjell om skal hentes ut og brukes til fyllmasser. Vi har blant annet 350 meter med fjellskjæring foran oss her nede i svingen, med en høyde på ni meter. Da sier det seg selv at det blir en del sprenging.

Men det er ikke bare fjell som er en utfordring når det nå legges til rette for trygg ferdsel for myke traffikanter.

– Vi har jo litt miljøhensyn å ta også. Det er for eksempel en sandsvale-koloni vi må ta hensyn til. Det betyr at vi må vente med det området de befinner seg i til etter hekketiden. Så der gjør vi ikke noe før etter 1. August, forteller Karlsen.

Elleve kilometer

Videre kan hun fortelle at strekningen det nå jobbes med er en del av en større reguleringsplan, som man håper å fullføre med tid og stund.

– Dette er jo en del av en gamnmel reguleringsplan som omfatter en strekning på elleve kilometer. Men akkurat strekningen Grunnreisa - Elvelund har en budsjettramme på 22 millioner kroner. Hva som skjer videre vet jeg ikke, men man ønsker nok på sikt å fullføre resten av planen, men det blir opp til fylkeskommunen å avgjøre. Det er de som bevilger penger til dette prosjektet, sier hun.

Ifølge Karlsen er det også mye positivitet å spore hos lokalbefolkningen.

– Absolutt. Folk vi har snakket med er veldig fornøyde med at det nå blir ferdigstilt. Det virker kjærkomment, avslutter hun.

GLAD: Ingvild Karlsen i Statens vegvesn og Jarle Bersvendsen i Målselv maskin og transport er glad for at man er i gang med arbeidet, Foto: Sindre Fredriksen