Etter en stor vedlikeholdsjobb i juni på ovn to, utførte Finnfjord AS en årlig vedlikeholdsstans i tillegg til at det ble installert en ny ildfast froing i ovnen. Etter oppstart av ovnen, for ca. to uker siden har selskapet brukt tid på å tørke og herde foringen. Nå skal de fylle ovnen med råvarer og produsere FeSi igjen. Den hvite røyken som kom ut av skorsteinen mandag og tirsdag, er et resultat av at Finnfjord AS har begynt å tilføre råvarer igjen. Rundt lunsjtider tirsdag, vil de stenge spjeldet til skorsteinen og føre denne røyken til renseanlegget.

Utover formiddagen tirsdag skal vedlikeholdsarbeidet fortsette, det medfører at røyk må slippes ut fra skorsteinen på ovn en. Etter lunsj skal renseanlegget og begge kjelene være i drift som normalt, og utslippene skal opphøre-

Finnfjord AS synes det er leit om røyken som slippes ut er til sjenanse for naboene på fine sommerdager som dette. Driftsjefen, Erlend Olsen, skriver i en pressemelding til Folkebladet at de reduserer ovnene så mye som mulig når de må slippe ut røyk gjennom skorsteiner for å utføre arbeid på anleggene.