Dette er en svær drivstofftanksom rommer 60.000 liter brennstoff totalt, med betalingsterminaler på hver side av tanken. Denne ubetjente stasjonen blir stående et langt steinkast fra bensinstasjonen som allerede er i drift på Buktamoen.

Mener det er plass til alle

– Joda vi blir jo konkurrenter til de stasjonene som er her i Målselv, men vi mener det er plass til alle, og vi satser jo også på salg til forbireisende i stor grad, sier prosjektleder Lars Tore Hanssen. Han sier at fra denne automatstasjonen selges alle typer drivstoff — diesel, bensin, farget diesel og Ad Blue. Hanssen sier at dette utspillet ikke er laget for å lage en priskamp.

– Dette er jo en bedrift som er grunnlagt her i Målselv, og vi ønsker å ha virksomheter her som hører til i kommunen. Vi skal gjøre et forsøk på å få fornuftige priser, selv om vi i første omgang nok ikke er store nok til å få de samme prisene inn til oss.

Et ledd i en større utvikling

Hanssen sier at drivstofftanken som nå er montert skal være et ledd i en større utvikling på tomta der vegkroa stod før.

– Vi har jo allerede i drift en døgnhvileplass for sjåfører som kjører tunge kjøretøyer i langtransport. Drivstofftanken med kortsalg er det andre elementet i utviklingen, og de hyttene du ser her skal fjernes for å gi plass til et nytt servicebygg for de som ferdes langs veiene. Det vi har planer om er et mulitifunksjonsbygg, og vi håper også at vi kan få til en kaféteria og venterom for de som skal reise med buss i dette bygget. På mange måter kan jo dette bygget komme som en erstatning etter veikroa som brant ned, sier Hanssen.

– Et slikt bygg skal være et tilbud til alle veifarende, om du reiser med buss, bil eller kommer hit på sykkel eller motorsykkel, sier Per Ørjan Eriksen.

Eriksen kjøpte veikro-tomta

Mange vil huske kaféen på Buktamo der busspassasjerene ventet på busser som gikk videre, enten til Finnsnes, Tromsø eller Narvik. Denne vegkroa ble drevet av Bjørnulf Hansen inntil den brant ned for noen år siden. Da ble tomta kjøpt opp av Eriksen Eiendom som nå eier driftsselskapet B3 Buktamo Eiendom.

Det er dette datterselskapet som nå skal forestå satsinga på drivstoff og etter alle solemerker reise et nytt servicebygg om et år eller to - en slags erstatning etter den kroa som var her på Buktamoen.

Lars Tore Hanssen forteller at prosjektet med en autostasjon for fylling av drivstoff er et prosjekt man har jobbet med i nesten tre år før taken ankom på mandag. Den nye autostasjonen er innkjøpt fra Finnland, og på mandag ble tanken satt på plass.

– Og det tar ikke lang tid før vi er i gang. Tirsdag ettermiddag ruller den første bilen med leveranse av drivstoff yil oss, og går alt etter planen håper vi å ha stasjonen i full drift fra torsdag. Vi har en samarbeidsavtale med en leverandør som heter Tanken på Vestlandet, slik at de vil sørge for levering av drivstoffet vi trenger.

i løse lufta: Drivstofftanken på 28 tonn i ferd med å bli heist ned på fundamentet som er laget til den. Foto: Stein Wilhelmsen
pass fingrene: Per Ørjan Eriksen hjelper til med å få den store drivstofftanken på plass. Foto: Stein Wilhelmsen